• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

"Sağlık kompleksi, Devlet Hastanesi'nin yükünü azaltacak"

"Sağlık kompleksi, Devlet Hastanesi'nin yükünü azaltacak"
"Sağlık kompleksi, Devlet Hastanesi'nin yükünü azaltacak"

 

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi tarafından yapımına devam edilen ve 18 milyon liraya mal olacak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi'nin kaba inşaatı tamamlandı. Günde 2 bin kişiye sağlık hizmeti vermesi beklenen sağlık kompleksinde incelemelerde bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Burası 20 poliklinik hizmeti verecek bir sağlık merkezi olacak. Bir anlamda mini bir devlet hastanesi diyebiliriz. Sağlık kompleksinin açılmasının ardından Denizli Devlet Hastanesi'nin yoğunluğunun 3'te 1 oranında azalacağını düşünüyoruz" dedi.

Pamukkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz 14 Kasım 2015'te temeli atılan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi'nin yapım çalışmalarına devam ediliyor. Yapımını Pamukkale Belediyesinin üstlendiği ve 18 milyon liraya mal olacak kompleksin kaba inşaatı tamamlandı. Toplamda 7 kattan oluşacak sağlık kompleksinin 2018 yılının ilk aylarında hizmete girmesi bekleniyor. Bölgedeki 350 bin vatandaşa hizmet verecek Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi'nde günde 2 bin kişiye sağlık hizmeti verilebilmesi planlanıyor.

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, beraberindeki Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ve Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı'yla birlikte incelemelerde bulunarak yapım çalışmaları hakkında görevlilerden bilgi aldı.

"MİNİ DEVLET HASTANESİ"

Başkan Gürlesin, Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksinin tamamlanmasının ardından Denizli Devlet Hastanesinin hasta yükünün azalacağını belirterek, "Bu bölgede tam donanımlı sağlık tesisi olmamasından dolayı 11 ay önce sağlık kompleksinin temelini attık.  Kaba inşaatını tamamladık. Mimari ve elektrik tesisatının yarısı sona erdi. Mekanik düzen konusunda da yüzde 70'lik bir kısmında çalışmalarımız bitti. 2018 yılının ilk aylarında tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Burası günde 2 bin kişiye 20 farklı poliklinik hizmeti vereceği bir sağlık merkezi olacak. Bir anlamda mini bir devlet hastanesi diyebiliriz. 200 bin kişinin yaşadığı bir bölgeye hitap edecek olan merkezimiz tamamlandığında, Denizli Devlet Hastanesi'nin 3'te 1 oranında yükünün azalacağını düşünüyoruz" dedi.

"2 BİN KİŞİYE POLİKLİNİK HİZMETİ"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, Sağlık Merkezi'nin yataklı tedavi hizmeti haricinde tüm donanımlara sahip olacağını ifade ederek, "Minimum 2 bin hastanenin günlük poliklinik hizmeti vermesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde yataklı tedavi hizmetleri hariç tüm sağlık hizmetini alabilecekler" diye konuştu.

"ŞEHRE BÜYÜK KATKISI OLACAK"

İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Pamukkale Belediyesi'ne sağlık alanında yaptığı destekten dolayı teşekkür ederek, "Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi kısa bir süre sonra tamamlanacak. Bu bölgede bu büyüklükte poliklinik hizmeti veren birimimiz olmadığı için şehrin bu kısmına büyük katkısı olacak. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için İl Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Deniz TOKAT

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim