• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık kurultayı 20 Ekim'de başlıyor

Sağlık kurultayı 20 Ekim'de başlıyor
Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneğinin (SAYED) düzenlediği ''3. Ulusal Sağlık Kurultayı'', 20-24 Ekim tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

Kurultayda, Türkiye'deki sağlık hizmetleri bütün yönleriyle tartışılacak, sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde geçmiş dönemdeki uygulamalar değerlendirilecek, önümüzdeki yılların sağlık programlarının planlanması gibi konularda görüş bildirilecek.

Kurultaya, sağlık yöneticilerine yön veren Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Sayıştay, Hazine Müsteşarlığı, Üniversite Hastanelerinin yöneticilerinin, özel sağlık sigorta kuruluşları ve ilgili diğer kurumların üst düzey yöneticileri ile tüm kamu ve özel sektör sağlık yöneticileri katılacak.

Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurultay Başkanı Doç. Dr. Metin Doğan, SAYED'in sağlık hizmetinin sadece Sağlık Bakanlığı veya doktorların sorumluluğunda değil, doktoruyla, sağlık idarecisiyle, hemşiresiyle ve özellikle hizmet sağlayan sektör kuruluşlarıyla bir ekip işi olduğu inancıyla kurulduğunu söyledi.

SAYED'in kurulduğu günden beri gerçekleştirdiği kurultaylar ve sempozyumlarla sağlık hizmeti sunumunda görev alan tüm tarafları bir araya getirerek, kısa sürede sağlık yöneticilerinin öncü kuruluşu konumuna geldiğini ifade eden Doğan, ''2007 ve 2008 yıllarında gerçekleştirdiğimiz 1. ve 2. Ulusal Sağlık Kurultaylarıyla ve yine 2007 Aralık ayında Ankara'da gerçekleştirdiğimiz 'Sağlıkta Kamu Özel Ortaklığı Konferansı' ile gelişen sağlık sisteminin önündeki sorunların çözümüne ışık tutmuş olduk'' dedi.

2009'da Ankara Kızılcahamam'da yapılan ''Hastane Mali Yönetimi ve Tam Gün Yasası Sempozyumu''nda da güncel ve önemli olan küresel ekonomik krizden sağlık sisteminin olumsuz etkilenmesinin geçmek için alınacak önlemlerin tartışıldığını anımsatan Doğan, 20-24 Ekim 2010 tarihinde Antalya'da ''3. Ulusal Sağlık Kurultayı'' düzenleneceğini belirtti.

Kurultayda, kaliteli, verimli, hakkaniyetli ve kolayca ulaşabilir bir sağlık hizmeti sunmak için çalışan sağlık yöneticilerinin, uygulamada karşılaştıkları sorunları, çözümün tüm tarafları ile birlikte bütün yönleriyle müzakere edeceklerini belirten Doğan, hızla gelişen sağlık sisteminin önündeki sorunlara yeni çözüm önerileri getirerek, politikaların oluşturulmasında görev almayı hedeflediklerini ifade etti.

stargazete.com

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim