• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Kurumlarına Standart

Sağlık Kurumlarına Standart
Özel Sağlık Kurumlarına Standart Geliyor.

Bursa'daki sağlık hizmetlerini belirli bir standarda oturtmak isteyen İl Sağlık Müdürlüğü, kamu hastanelerinin ardından özel sağlık kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, şehirde sunulan sağlık hizmetlerinin standartını belirlemek amacıyla düzenlediği toplantılarını sürdürüyor. Geçen ay kamu hastanelerinin temsilcileriyle bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bu kez özel sağlık kurumlarının temsilcileriyle Acıbadem Bursa Hastanesi'nde buluştu. Dr. Özcan Akan, "Toplantılarda, sunulan sağlık hizmetlerinin nasıl bir standarda oturtacağımızı, hizmetleri nasıl en yüksek kalitede sunabileceğimizi tartışıyoruz. Kurumdan çok Bursa'yı bütün olarak ele alıyoruz. Kamu ve özel ayrımı yapmaksızın hastaya bu hizmetleri nasıl daha kaliteli sunabileceğimizi görüşüyoruz. Bursa'da hastalarımızın ortada kalmamasını istiyoruz. Yoğun bakımlarımızda yatak sıkıntı yaşanmamasını arzuluyoruz. Bu amaç çerçevesinde önce kamuyu, daha sonra özel hastanelerimizi toparladık. Daha sonra ise Sağlık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda hizmetleri sunmanın hesabını yapacağız" dedi.


Özel hastanelerin de kamu hizmeti verdiğini ifade eden Akan, bu yüzden kamu ve özel ayrımının yapılamayacağını dile getirdi. Hastanın özel ya da kamu diye düşünme durumunda olmadığını söyleyen Akan, "Biz o anda hastanın işinin görülmesini istiyoruz. Tabii ki ödeme gücüne göre öncelikli olarak kamuya gitmesini arzu ederiz. Ama bu hastanelerimiz de acil hizmeti veriyor. Bursa, Türkiye'nin 4. büyük kentidir. Hastaneler de şehire paralel olarak gelişiyor ve sayıları artıyor. Bu artışı kontrol altına almak istiyoruz. Bireysellikten ziyade daha kurumsal, daha etik çerçevede artış olmalıdır. Bakanlığımızın mevzuatları doğrultusunda bu işleri yapılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.


Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakkı Kaya Aksoy ise toplantıyı düzenlediği için Sağlık Müdürüne teşekkür etti. Özel sağlık kuruluşlarıyla kamu kuruluşlarının omuz omuza olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, özel ve genel diye sağlığı ayırmamak gerektiğini, her ikisinin de vatandaşın sağlığıyla ilgilendiğini anlattı. İki faktörün de uyum içerisinde çalışması gerektiğini belirten Aksoy, "Şimdiye kadar özel sağlık kuruluşları kendi arasında toplanıp sıkıntılarını konuşuyordu. Ama kamu sektörüyle özel sektörün İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı nezdinde toplanması önemli. İlk toplantının Acıbadem'de olmasından da mutluluk duyduk. Bu toplantılarda kamu ve özeldeki problemleri açık yüreklilikle tartışma imkanımız oluyor. Yapmak istediklerimizi yüz yüze anlatabiliyoruz" şeklinde konuştu.


Özel sektör olarak fazla imkanlarını halkın sağlığı için kullanacaklarını söyleyen Aksoy, özel sektörün olanaklarının olmadığı durumlarda da kamunun yardımcı olmasını istedi. Aksoy, toplantılardan çıkacak her türlü gelişmeye Bursa Acıbadem'in hazır olduğunu da dile getirdi.

beyazgazete.com

Bu haber toplam 5145 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim