• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık meleklerinin mücadelesi

Sağlık meleklerinin mücadelesi
Hastalarına ulaşmak için sabah saatlerinde yola çıkan sağlık ekibi, çetin kış şartlarında verdikleri mücadeleye rağmen kar engeli nedeniyle bazı köylere ulaşamadan geri dönüyor.

Hastalarına ulaşmak için sabah saatlerinde yola çıkan sağlık ekibi, çetin kış şartlarında verdikleri mücadeleye rağmen kar engeli nedeniyle bazı köylere ulaşamadan geri dönüyor.

Yazıhan'da görevli aile hekimlerinden Hüseyin Selçuk, ekibinde bulunan hemşireler Şule Babalık ve Şule Yüksel Yılmaz'la birlikte hasta tedavisi, takibi ve rutin aşı görevi için bir gün önceden planladıkları Börtlen, İriağaç, Çivriğ, Sadıklı, Erecek, Epreme ve Buzluk köylerine ulaşmak üzere araçla yola çıktı.

A.A muhabirinin eşlik ettiği sağlık ekibi, Yazıhan ilçe merkezinden ayrıldıktan yaklaşık 1 saat sonra Börtlen köyüne ulaşarak, ''Menekşe'' bebeğin aşısını yaptı, köyde sağlık taraması gerçekleştirdi.

Aile Hekimi Hüseyin Selçuk'un kullandığı araçla ekip, İriağaç köyündeki hastalara ulaşmak için tekrar yola koyuldu.

Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu yolda aşırı sis nedeniyle kaybolan ekip, yol üzerinde rastladıkları köylülerden ve yanlarında bulunan haritadan yardım alarak güzergah üzerinde bulunan Sadıklı köyü yol ayrımına geldi.

Tabelada, Sadıklı köyü için her iki yöne de ok işaretinin bulunmasından dolayı hangi yöne gideceklerini kestiremeyen hekim Hüseyin Selçuk, telefonla ilçe sağlık ocağını arayarak yardım istedi.

Telefonla verilen bilgiler doğrultusunda devam etmek isteyen Selçuk, bu kez kar engeline takılınca ekibiyle birlikte geri dönmek zorunda kaldı.

Yolların karla kaplı olması nedeniyle, güzergah üzerindeki İriağaç, Sadıklı ve Erecek köylerine ulaşamayan ekip, Çivriğ köyündeki bir bebeğin de aşısını yaptıktan sonra Epreme köyüne geçti.

Epreme'de vatandaşların rahatsızlıklarını dinleyen sağlık ekibi, yapılan kontrollerin ardından uzun uğraşlar sonucu Buzluk köyüne ulaştı.

Burada da, bir bebeğin tedavisi gerçekleştiren ekip, aşıları yapıp, vatandaşların sağlık sorunlarını dinledikten sonra ilçeye geri döndü.

-''MEVSİM ŞARTLARI ZORLUYOR''-

Aile hekimi Hüseyin Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyleri rutin aralıklarla gezdiklerini ifade ederek, hastaları tedavi ettiklerini, rutin aşıları da yaparak kayıt altına aldıkları hastaları takip ettiklerini söyledi.

Yanında bulunan görevli hemşirelerle birlikte belirli zamanlarda günde ortalama 6 veya 7 köy gezdiklerini anlatan Selçuk, hava şartlarının kötü olduğu zamanlarda beklenmedik sürprizlerle de karşılaştıklarını kaydetti.

Hüseyin Selçuk, bölgeyi sürekli gezmelerine rağmen yoğun sis nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ''Mevsim şartları bizi bazen zorluyor. Bazı köylerin tabelalarındaki hatalar da sıkıntı yaşamamıza neden olabiliyor'' dedi.

Köylere ulaştıktan sonra vatandaşların sağlık sorunlarını da dinlediklerini dile getiren Selçuk, ''Köylülerle çok iyi tanışıyoruz artık. Yolda sıkıntı yaşadığımız zamanlarda ilk yardımımıza koşanlar onlar oluyor'' diye konuştu.

Selçuk ayrıca, daha önce köy gezileri sırasında çamura saplanan araçlarını köylülerin traktör yardımıyla kurtardıklarını anlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim