• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlık merkezlerinin altyapısı 2015'te tamamlanacak

Sağlık merkezlerinin altyapısı 2015'te tamamlanacak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bütün Türkiye'deki sağlık merkezleriyle ilgili alt yapıyı 2015 yılına kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Bunun gerçekleşmesi halinde Bakan Akdağ, gelecek 30-40 yıllık süreçte Türkiye'de sağlıkta altyapı hizmeti sorunu yaşanmayacağını kaydetti.

Samsun Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sağlıkta Dönüşüm Programı İl Sunumu Toplantısı'na katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplantısı çıkışında yaptığı değerlendirmesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da 2015 yılına kadar Samsun'da sağlık alt yapı hizmetlerinin tamamlanacağını belirtti. Böylelikle vatandaşlara mükemmel bir sağlık hizmeti vermiş olacaklarının altını çizen Bakan Akdağ, bugünün dünden, yarının ise bugünden daha iyi olacağını vurguladı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı toplantıların amacını anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Toplantıların amacı Sağlıkta Dönüşüm Programı, ziyaret ettiğimiz ilde hangi seviyededir, yapılması gerekenlerin ne kadarı yapılmıştır, eksiklerimiz neler ve bunları nasıl takip edeceğiz. Dolayısıyla şöyle yapıyoruz biz. Uzunca bir zaman arkadaşlarımız çalışmış oluyorlar. Bir rapor üzerinde biz de incelemeler yapıyoruz. İl valimiz var, milletvekillerimiz var, diğer bütün yöneticiler. Tabi Samsun olunca diğer bakanımızla birlikte bunu yaptık. Bir rapor üzerinde tartışıyoruz. Ve sonunda da ile bu yürütülen işlerle ilgili olarak yapılacak hususlarda il valimize bir takvim emanet ediyoruz. 'Falanca iş şu kadar zamanda tamamlanacaktır' diyoruz. Böylece işlerimiz hızlı yürüyor ve iyi şekilde takip edilmiş oluyor." diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR HASTANELERİ GRUBU OLUŞTURUYORUZ"

Kentteki hastane yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Bakan Akdağ, "Samsun bizim, bölge eğitim merkezimizdir. Dolayısıyla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni yaptığımız alanda büyük bir şehir hastaneleri grubu oluşturuyoruz. Burada farklı hastanelerden oluşan ama birbiriyle irtibatı olan bin 500 yatakla bölgeye hitap edeceğiz. Bir anlamda Samsun'dan dışarıya hiçbir hastanın gitmediği, bölgedeki hastaların da Samsun'a toplandığı bir merkezden bahsediyoruz. Bunu ihalesini bu yıl içinde tamamlayacağız. Şuanda Yüksek Planlama Kurulu'nda fizibilitelerimiz görüşülmeye başlandı. Birkaç ay içinde ihalesini gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

"İLÇE HASTANELERİ İNŞAATLARI BAŞLIYOR"

İlçelerde yapılacak hastane yatırımlarına da değinen Sağlık Bakanı, şöyle konuştu; "İlçelerimizde yapmakta olduğumuz yatırımlarımız var. Bafra'daki hastane inşaatımız devam ediyor. 2013 yılında tamamlanacak. Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nin de inşaatı devam ediyor. Mehmet Aydın'ın yeni bloku var. Yeni başlayacağımız hastaneler de var. Bunlardan birisi Çarşamba'daki Devlet Hastanemiz. Bunun için ayın 29'una ihale günü alınmış durumda. Bu yıl inşaatına başlayacağız. 200 yataklı bir hastane olacak. Ladik Devlet Hastanesi'nin ihalesi bitti karar aşamasında. 150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi ve 75 yataklı Havza Devlet Hastanesi'nin arsa tahsisi ile ilgili işlemlerini bitirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da proje çalışmalarını başlattık. Asarcık'ta 10 yataklı, bunun da projesi çiziliyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim