• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık Müdürlüğü: Hekime değil teknisyene soruşturma açıldı

Sağlık Müdürlüğü: Hekime değil teknisyene soruşturma açıldı
Babaeski Devlet Hastanesinde bir ortopedi teknisyeni tarafından 6 aylık bebeğin kolundaki alçının çıkarıldığı sırada bir parmağının kesildiği iddia edilen bebeğin tedavisi sürüyor.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz gün, parmağı kesildiği iddia edilen 6 aylık bebek, hastanedeki ilk müdahalesinin ardından İstanbul'da bir hastaneye sevk edildi.

Bebeğin tedavisine burada devam edildiği öğrenildi.

- Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında çıkan ''6 aylık bebeğin parmağının kesildiği'' iddialarına ilişkin olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddialara ilişkin personel hakkında da tedbir mahiyetli işlem yapıldığı ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"26 Ocak tarihinde bazı basın yayın organlarında müdürlüğümüze bağlı Babaeski Devlet Hastanesi'nde kol kırığı şüphesi teşhisi ile tedavi gören ve bahsi geçen tedavi akabinde kola uygulanan sargı bezli kol bandajı çıkarılmasına karar verilen bir hastanın bu işlem esnasında bir parmağının kesildiğine ilişkin yayınlanan haberlerde olay ile ilgili olarak tıbbi ameliye gerçekleştirildiği hastane idaresince açıklama yapmaktan kaçınıldığı iddialarının yer verilmesi üzerine aynı tarihte Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen kamuoyu duyurusu ile nezdinde bir tıbbi uygulama hatasının bulunduğu iddia olunan tıbbi ameliye hakkında Müdürlüğümüzce haberdar olunduğu anda derhal bir idari tahkikat başlatıldığı; tıbbi ameliyeyi gerçekleştiren personel hakkında da mer'i mevzuatta öngörülen tedbir mahiyetli işlem tesisine gidildiği, olayın safahatı hakkında bakanlığımızın ilgili birimleri nezdinde gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı; konunun gösterdiği ehemmiyet ve hassasiyetini binaen yürütülmekte olan idari tahkikat hakkında kamuoyuna bilahare bilgilendirme yapılacağı belirtilmiştir.

Yapılan yazılı açıklamaların ardından haber içeriği nezdinde hizmet kusuru bulunduğu iddia olunan tıbbi ameliyenin Babaeski Devlet Hastanesinde görevli bir ortopedi uzmanı doktor tarafından ifa edildiğine dair ifadelerin geçtiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak 26.01.2018 tarihinde Müdürlüğümüzce yayınlanan kamuoyu duyurusu münderecatında, nezdinde bir tıbbi uygulama hatası bulunduğu iddia olunan ve başlatılan idari tahkikata konu edilen tıbbi ameliyenin bir ortopedi uzmanı hekim tarafından gerçekleştirildiğine dair hiçbir ifade yer almamasına rağmen, haber metnindeki ifadelerin uluslararası hukukun genel kaideleri ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile güvence altına alınmış bulunan "Şahısların Kişilik ve İsimlerinin Lekelenmemesi Hakkı" ve "Masumiyet Karinesi İlkesi"ni ihlal eder mahiyette olduğu aşikardır.

Zira eldeki idari soruşturmaya konu tıbbi ameliyeyi ifa eden ve hakkında tedbir mahiyetli idari işlem tesis edilen personel bir hekim değil fakat bir yardımcı sağlık personelidir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim