• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık.Net Sürüm Notları yayımlandı 10.12.2014

Sağlık.Net Sürüm Notları yayımlandı 10.12.2014
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık.Net Sürüm Notları yayımlandı.

10.12.2014 USVS değişiklikleri sürüm notları

Bebek / Çocuk İzlem VS

Gebe İzlem VS

·      Demir Lojistiği ve Desteği veri elemanı alan büyüklüğü 1’ den 2’ ye çıkarılacaktır.

·    Demir Lojistiği ve Desteği veri elemanı SKRS kodlarında değişiklik yapılacaktır. Mevcut durumda kullanılan kodlar güncellenmiştir

Bebek / Çocuk İzlem VS

Gebe İzlem VS

·  D Vitamini Lojistiği ve Desteği veri elemanı alan büyüklüğü 1’ den 2’ ye çıkarılacaktır.

·   D Vitamini Lojistiği ve Desteği veri elemanı SKRS kodlarında değişiklik yapılacaktır. Mevcut durumda kullanılan kodlar güncellenmiştir.

Evde Sağlık Hizmeti İzlem VS

·         “Son 6 ay içerisinde gönderilmiş ilk izlem var ise izlem tek başına gönderilebilir” kuralı eklenmiştir.

Gebelik Sonucu VS

·      Canlı Doğan Bebek Sayısı veri elemanına ait olan; “Canlı doğan bebek sayısı alanı 0-28 arası olmalıdır.” iş kuralı “Canlı doğan bebek sayısı alanı 0-11 arası olmalıdır.” şeklinde değiştirilmiştir.

·         Ölü Doğan Bebek Sayısı veri elemanına ait olan; “Ölü doğan bebek sayısı alanı 0-28 arası olmalıdır.” iş kuralı “Ölü doğan bebek sayısı alanı 0-11 arası olmalıdır.” şeklinde değiştirilmiştir.

·         Son Adet Tarihi veri elemanı kaldırılmıştır.

Hasta Özlük VS

Muayene VS

·         Ağırlık veri elemanı alt sınırı 100 gr, üst sınırı 550000 gr olarak değiştirilmiştir.

·         Boy veri elemanı alt sınırı 10 cm, üst sınırı 300 cm olarak değiştirilmiştir.

Obezite VS

·         Veri setinin adı Obezite İzlem VS olarak değiştirilmiştir.

·         Bel çevresi veri elemanı alt sınırı 40 cm, üst sınırı 200 cm olarak değiştirilmiştir.

Meslekler

·         Muayene veri setinde Ana Tanı ve Ek Tanıda; meslek hastalığı olabilecek bir tanı (SKRS Meslek Hastalığı) gönderiliyor ise  Meslek veri elemanı gönderimi zorunlu olacaktır.

·         Yatan Hasta Kabul veri setinde Ana Tanı ve Ek Tanıda; meslek hastalığı olabilecek bir tanı (SKRS Meslek Hastalığı)  gönderiliyor ise  Meslek veri elemanı gönderimi zorunlu olacaktır.

·         SKRS Meslek Hastalığı olabilecek tanı kodları güncellenmiştir. Güncel listeye ekteki Excel listesinden erişebilirsiniz (MeslekHastalığıOlabilecekICD10Kodları_05112014.xlsx).

·         Meslek veri elemanı değerleri SKRS meslek kodu tablosundan alınmaya devam edilecektir.

·         SKRS’ de yer alan ve sistem kodu “06bb7b5a-a121-4e49-a904-bf92e6b9b7e7” olan Meslek kod tipi pasife alınacaktır.

Madde Bağımlılığı Bildirim VS

·         Kullanılan Esas Madde ve Kullanılan Diğer Maddeler veri elemanları için kullanılan; Kullanılan Madde SKRS kodlarında değişiklik yapılacaktır. Mevcut durumda kullanılan kodlar pasife alınacak, ekteki Excel listesinde yer alan yeni kodlar eklenmiştir (KullanılanMadde_05112014.xlsx).

15-49 Yaş Kadın İzlem VS

Lohusa İzlem VS

·   Kullanılan Aile Planlaması Yönetimi veri elemanı SKRS kodlarında 4 kodlu “Enjeksiyon” pasife alınacaktır.  13 kodlu “1 Aylık Enjeksiyon” ve 14 kodlu “3 Aylık Enjeksiyon” eklenmiştir.

15-49 Yaş Kadın İzlem VS

Lohusa İzlem VS

·       Bir Önceki Kullanılan Aile Planlaması (Ap) Yöntemi veri elemanı SKRS kodlarında 4 kodlu “Enjeksiyon” pasife alınacaktır.  13 kodlu “1 Aylık Enjeksiyon” ve 14 kodlu “3 Aylık Enjeksiyon” eklenmiştir.

Toplum Tabanlı Kanser Tarama VS

·         Mamografi veri elemanı SKRS kodlarına 8 kodlu “Ek tetkik istendi” ve 9 kodlu “KETEM’ e sevk edildi” eklenmiştir. Buna bağlı olarak iş kuralları;

Ø  Mamografi Sonucu veri elemanına ait olan; “Mamografi; "Kişi istemedi" ve "Yapılmadı" seçilmiş ise bu veri elemanı gönderilemez.” kuralı “Mamografi; "Kişi istemedi",  "Yapılmadı", “Ek tetkik istendi” ve “KETEM’ e sevk edildi” seçilmiş ise bu veri elemanı gönderilemez.” şeklinde güncellenmiştir.

Ø  Memeden Biyopsi Alımı veri elemanına ait olan; “Mamografi; "Kişi istemedi", "Normal", "Kitle görüldü, takibe alındı", "Kitle görüldü, ek tetkik istendi", "Kitle görüldü, sevk edildi" ve "Yapılmadı" seçilmiş ise bu veri elemanı gönderilemez.” kuralı “Mamografi; "Kişi istemedi", "Normal", "Kitle görüldü, takibe alındı", "Kitle görüldü, ek tetkik istendi", "Kitle görüldü, sevk edildi", "Yapılmadı", “Ek tetkik istendi” ve “KETEM’ e sevk edildi” seçilmiş ise bu veri elemanı gönderilemez.” şeklinde güncellenmiştir.

Ø  Meme Biyopsi Sonucu veri elemanına ait olan; “Mamografi; "Kişi istemedi", "Normal", "Kitle görüldü, takibe alındı", "Kitle görüldü, ek tetkik istendi", "Kitle görüldü, sevk edildi" ve "Yapılmadı" seçilmiş ise bu veri elemanı gönderilemez.” kuralı “Mamografi; "Kişi istemedi", "Normal", "Kitle görüldü, takibe alındı", "Kitle görüldü, ek tetkik istendi", "Kitle görüldü, sevk edildi", "Yapılmadı",  “Ek tetkik istendi” ve “KETEM’ e sevk edildi” seçilmiş ise bu veri elemanı gönderilemez.”

şeklinde güncellenmiştir.

Kanser VS

Kanser İzlem VS

·         Her 2 veri seti değiştirilmiştir. Veri setleri detayları ve iş kuralları ekte yer almaktadır (Kanser-Kanserİzlem-Patoloji_05112014.docx ).

Patoloji VS

·         Patoloji veri seti adında yeni bir veri seti eklenmiştir. Veri seti detayları ve iş kuralları ekte yer almaktadır (Kanser-Kanserİzlem-Patoloji_05112014.docx).

·         Veri setinde yer alan Histoloji / Davranış Kodu veri elemanı ICD-O listesinden seçilecektir. Excel liste ekte yer almaktadır (ICD-O_05112014.xlsx). bu liste SKRS3 ekranlarına eklenmiştir.

Online Protokol

·         Online Protokol “protkol ver” metodu için max 1 ay kuralı eklenmiştir. Bu kurala göre Online Protkol, günümüz tarihinden en fazla 1 ay öncesi için alınabilecektir.

·         Online Protkol işlem zamanı ve Gönderim paketi işlem zamanının aynı olması kuralı kullanılmaya devam edecektir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10599 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim