• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sağlık Okur Yazarlığı Sempozyumu Başladı

Sağlık Okur Yazarlığı Sempozyumu Başladı
Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu Ankara’da yapılıyor.

Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Günleri Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu Ankara’da yapılıyor. Sempozyumun açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra TBMM İdare Amiri, Memur-Sen Onursal Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra çok sayıda bürokrat ve akademisyen katıldı. Sempozyum 5 oturumda yapılacak ve iki gün sürecek. Sempozyum sonrası bir sonuç bildirgesi hazırlanacak ve kamuoyuna açıklanacak.

MEMİŞ: KUTSAL BİR MESLEĞİN MENSUPLARIYIZ

Sempozyumun açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, insanımızın bedenen ve ruhen sağlık içinde olması için, doğumundan ölümüne her an yanında olan ve 24 saat hizmet sunan kutsal bir mesleğin mensubu olduklarını söyledi.

Özellikle son 12 yılın çok yoğun bir çalışma temposu içinde geçtiğini söyleyen Memiş, kısıtlı insan kaynağı ile Cumhuriyet tarihinin en büyük reform hareketinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Sağlıkta Dönüşüm Programı adıyla devam eden süreçte sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştığını belirten Memiş, “Kişi başı sağlık kurumlarına başvuru sayısı en az 3,5 kat arttı. İlaç tüketimi en az 3 kat arttı. Evlerimiz ecza deposu oldu ve halkımız bu gelişmelerden büyük memnuniyet duydu. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüzde 39’lardan 75”lere yükseldi. Tıbbi teknolojide, biyoteknolojide, klinik kalitede önemli ilerlemeler kaydedildi. Türkiye Bugün yerli ilaç üretimine hazırlanıyor, kampüs hastane temellerini atıyor.” şeklinde konuştu. Ancak bütün bu güzel gelişmelere rağmen insan ve toplum sağlığımızı ve sağlık sistemimizin sürdürülebilirliğini tehdit eden sorunların da ciddi şekilde büyüdüğünü kaydeden Metin Memiş, kanser vakalarının, kalp damar hastalıklarının, diyabet vakalarının, dolayısıyla hastalık yükünün gün geçtikçe arttığına şahit olduklarını kaydetti.  Bugün bütün dünyayı muzdarip eden, sağlık sistemlerini hizmet üretemez noktaya getiren küresel sağlık tehditlerinin ülkemizde de hissedildiğini vurgulayan Metin Memiş, “Sağlık okuryazarlığı düşük bir toplum olmamız, yaşam biçimimizi, üretim ve tüketim anlayışımızı belirleyen sosyo-kültürel ve sosyo-politik tercihlerimiz gibi faktörler de sağlığımızı koruma ve geliştirme mücadelemizi zorlaştıran etkenler olarak karşımızda duruyor.” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim