• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Personeli Eğitimi Kontenjanı Artırılacak

Sağlık Personeli Eğitimi Kontenjanı Artırılacak
Hükümetin 2008 Yılı Programı'nda, başta hekimler olmak üzere sağlık personeli yetiştiren kurumların öğrenci kontenjanlarının artırılacağı bildirildi. Program'da sağlık alanında gelecek yıl gerçekleştirilmesi planlanan hedeflere yer verildi. Buna göre, baş

Hükümetin 2008 Yılı Programı'nda, başta hekimler olmak üzere sağlık personeli yetiştiren kurumların öğrenci kontenjanlarının artırılacağı bildirildi. Program'da sağlık alanında gelecek yıl gerçekleştirilmesi planlanan hedeflere yer verildi. Buna göre, başta hekimler olmak üzere Türkiyede sağlık personeli açığının giderilmesi amacıyla eğitime devam eden üniversitelerin kontenjanlarının kademeli olarak artırılacak. Tıp fakültelerinin kontenjan artışına yönelik yatırım ihtiyaçlarına da cevap verilecek. Sağlık personelinin sürekli eğitimi ile mesleki yeterlilikleri geliştirilecek ve öğrencilerin, temel sağlık hizmetlerine yönelik becerilerini artıracak şekilde eğitim verilmesi amacıyla müfredat düzenlenecek.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi yeniden yapılandırılacak. Buna göre, halk sağlığını korumak, hastalık risklerini azaltmak ve önlemek için hastalık etkenlerini tanımlamada ve kontrol etmede referans düzeyde hizmet sunacak bağımsız, uluslararası benzerlerine denk bir kurum oluşturulması için gerekli mevzuat çalışmaları tamamlanacak.

Bu kapsamda Hıfzıssıhha Mektebi de sağlık enstitüsüne dönüştürülecek. DPT, Devlet Personel Başkanlığı,
YÖK ve üniversitelerin işbirliğiyle Hıfzıssıhha Mektebi'nin sağlık politikası üzerine araştırma ve geliştirme yapacak bir kurumsal yapıya dönüştürülmesi için ilk aşamada teşkilat kanunu hazırlanacak.

Sağlık hizmeti sunumunda hasta hakları ve hasta memnuniyeti esas alınacak, hekim seçme uygulaması yaygınlaştırılacak ve hasta hakları konusunda toplum bilinçlendirilecek.

-Hastane yönetimleri özerk olacak-

Hizmet kalitesini artırmak amacıyla hastane yönetimleri idari ve mali açıdan özerk yapıya kavuşturulacak. Bu kapsamda, Maliye Bakanlığı, DPT, Sosyal Güvenlik Kurumu ve üniversitelerin işbirliğiyle, kamu hastane birliklerinin pilot uygulaması hakkında kanunun tasarısının TBMM'de kabulünü takiben 3 ilde pilot uygulama başlatılacak.

Öte yandan, ulusal sağlık bilgi sistemi de etkin hale getirilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun işbirliğiyle Sağlık Kodlama Referans Sistemi'nin, tanı kodlama sistemini, tıbbi cihaz ve malzeme kodlama sistemini kapsayacak şekilde geliştirilmesi sağlanacak.

Aile hekimliğine geçiş yapan illerde aile hekimliği bilgi sisteminin kullanımı sağlanacak.

Tele-tıp servisleri arasında yer alan tele-radyoloji ve telepatoloji servisleri ile ilgili ''tele-tıp protokolü'' hazırlanacak. Tele-tıp projesinin pilot uygulamasına başlanacak.

Vatandaşların, aile hekimleri aracılığıyla ve telefonla doğrudan hastanelerden randevu alabilmesi sağlanacak. ''Hastane Randevu ve Sevk Entegrasyonu Sistemi''nin pilot uygulaması ise dört bölgede başlatılacak.

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim