• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık personeli, işitme engellilerle aynı dili konuşacak

Sağlık personeli, işitme engellilerle aynı dili konuşacak
Engellilere yönelik son zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında hayata geçirilen projelerin en anlamlısı olan ve ödüller alan 'engellilerle aynı dili konuşan personel hizmeti' ...

Engellilere yönelik son zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında hayata geçirilen projelerin en anlamlısı olan ve ödüller alan 'engellilerle aynı dili konuşan personel hizmeti' Samsun’da hayata geçirildi.

Herhangi bir nedenle hastalanan ve tedavi için geldiği hastanedeki görevlilere, muayene eden doktora derdini anlatamayan işitme engelli vatandaşlar için bundan sonra il genelindeki 62 hastanede işaret dili eğitimi almış personel hizmet verecek. Sağlık Bakanlığı tarafından 35 proje arasında birinciliğe layık görülen "İşitme engellilere yardım projesi" Türkiye’de ilk kez Samsun’daki özel ve kamu hastanelerinde faaliyete geçti.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, konuyla ilgili açıklamasında, kursa katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan sağlık personeline sertifikalarının, bizzat Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından verildiğini kaydetti. Aksoy, projenin yerinde ve çok isabetli olduğunu söyledi. Projenin, Samsun kamuoyuna tanıtım toplantısına katılan Vali Aksoy, kursa katılan personeli tebrik ederken, proje sahibi olan Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’na başarı belgesi verdi.

Toplantıya katılanlara uygulama öncesi ve sonrası adı altında video çekimi izletildi. Kısa film şeklinde hazırlanan video çekiminde, karın ağrısı çeken ve hastaneden 4 saatte muayene olup çıkan engelli hasta ile hizmetin yürürlüğe girmesinin ardından işitme engellinin yardım ettiği aynı hastanın 1 saatte muayene olup hastaneden ayrılması anlatıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Ulusal Kalite ve Güvenlik Ödülleri Yarışması'nda sunduklarını kaydeden Sağlık İl Müdürü Kasapoğlu, "Sağlık kurum ve kuruluşlarında, danışma ve yönlendirme hizmeti sunan birimlerde çalışan personele, hasta hakları birimi çalışanlarına, poliklinik sekreterlerine, halkın yoğun olarak yararlandığı birim çalışanları ile 112 personeline 120 saat süren işaret dili eğitimi verildi." dedi.

Sunumun ardından, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, projeyi hayata geçiren başta sağlık il müdürü olmak üzere bütün personele teşekkür ederek, başarı belgesi takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4323 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim