• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık personeli olacak öğrencilere yangın eğitimi

Sağlık personeli olacak öğrencilere yangın eğitimi
Nazilli Belediyesi itfaiye ekipleri, Nazilli Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde yangın tatbikatı yaptı.

Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce gerçekleştirilen tatbikata Okul Müdürü Ramazan Açıkkol’un yanı sıra okulda eğitim öğrenim gören 4 şubeden 96 öğrenci ile öğretmenler katıldı. Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve okul yönetiminin işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta alarmın çalmasıyla birlikte okulda bulunan öğrenciler sınıfları süratle boşaltı. Okulun itfaiye kulübü öğrencileri tarafından oluşturulan koordinasyon ile öğrencilere telaş yapmadan tahliye etmeleri sağlanırken, ileride sağlık personeli olacak olan öğrencilere bazı bilgiler verildi. Katı, Sıvı ve Gaz yangını durumlarında yapılması gerekenler ile itfaiyeyle birlikte nasıl uyumlu çalışacağı konularında bilgiler verilen öğrencilere yanık tedavilerinde de neler yapılması gerektiği anlatıldı. Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarından İtfaiye Eri Özay Şırlakoğlu’nun eğitim verdiği tatbikatta kendisine itfaiye eri Gökhan Çolak ve itfaiye eri Tahir Tonay da yardımcı oldu. Öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verilen tatbikat, öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. Tatbikat sırasında İtfaiye Eri Özay Şırlakoğlu, öğrencilere olası yangınlar karşısında yapmaları gerekenler konusunda sürekli uyarıcı bilgiler verdi.

Beden Eğitimi ve Sivil Savunma Kolu Öğretmeni Hülya Oktay’ın öncülüğünde geçtiğimiz haftalarda kol eğitimleri kapsamında çalışmalar yaptığını ifade eden Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Ramazan Açıkkol; “Sivil Savunma Kolu öğrencilerimiz slaytlı eğitim alarak yangın, deprem ve olası afetlere karşı bilinçlendirildi. Bu hafta ise Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile de koordinasyon kurarak uygulamasını, tatbikatını yaptık. Öğrencilerimi ilgilerinden ve uygulamalarından dolayı kutluyorum. Geleceğin sağlık ordusuna katılacak olan öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve olası durumlara karşı hazırlamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Ramazan Açıkkol, Sivil Savunma Kolu Öğretmeni Hülya Oktay ile öğrencilerden Gökay Yolver, Mertcan Uysal, Melisa Kaya, Büşra Kaya, Zümrüt Danışan, Çetin Çelebioğlu, Feride Kundakçı, Zeliha Kayalıoğlu, Emine Büşra Parkın, Hilal Büşra Iştın ve Şeyma Ari’ya uygulamalarından dolayı teşekkür etti.

TELAŞ YAPMAMAK ÖNEMLİ

Tatbikatta, yangın tüpünün kullanılması ve yangının söndürülmesine ilişkin bilgi veren görevliler, daha sonra öğrencilerden oluşturdukları tatbiki yangını söndürmelerini istedi. Şırlakoğlu, tatbikatların çocuklara yangın sırasında ve sonrasında ne yapmaları gerektiğini pekiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. “Yangın meydana geldiğinde bu çocuklarımız ne yapmalarını bilir ve ona göre davranırlarsa daha isabetli olur. Ayrıca yakında sağlık personeli olacak olan bu öğrenciler biz itfaiyeciler ile nasıl daha uyumlu çalışabilir onun da provasını yapmış oluyoruz” diyen Şırlakoğlu, deprem ve yangın anında en önemli şeyin telaş yapmamak ve kendini korumak olduğunu hatırlattı.


Ümit ÖZMEN
AYDIN

Bu haber toplam 3571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim