• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık personeline bıçak çekti, 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Sağlık personeline bıçak çekti, 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı
Eskişehir’de hastanede yatan eşinin yanına giderken tartıştığı personele bıçak çektiği iddia edilen R.D. (24), çıkarıldığı mahkemece 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşk 2 ay önce Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yatan eşinin yanına giderken tartıştığı sağlık memurlarına ve personele bıçak çektiği iddiasıyla yargılanan R.D., Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine yaptığı savunmada suçlamaları kabul etmeyen R.D., olay günü eşine boşanma dilekçesini imzalatmaya gittiğini ifade etti. Sanık, burada tartıştığı sağlık memuru M.K.'nin kendisini döverek uzaklaştırdığını iddia etti. Küfür ve tehdit etmediğini savunan R.D., ‘‘Beni hemen yere yatırdılar. Bende bıçak yoktu. Güvenlik görevlisi gelerek bıçağı boğazıma dayadı ve ellerimi kapıya kelepçeledi. Asıl dayak yiyen benim. Benim yüzde 40 özürlü raporum bulunmaktadır’’ dedi.

Olayda bir miktar parasının da alındığını öne süren R.D., ‘‘Telefonumu polisler verdi ancak paralarımı geri vermediler. Yüzümü gözümü darp ettiler. Bayan hemşire hariç diğerleri bana vurdular’’ şeklinde konuştu.

Sanığın daha önce psikiyatri servisinde yattığını, dolap ve üst aramalarında bıçak buldukları için sanığı takibe aldıklarını söyleyen sağlık personeli M.K. ise, ‘‘Eşine zarar vermemesi için dışarıda kendisini gördüğümde alıp hastaneye geri getirdim. Bundan dolayı bana karşı antipatisi vardı. Olay akşamı servise girerken ziyaretçi olarak giremeyeceğini söyledik. Kızıp küfür etmeye başladı. Bize bıçak çekmeye çalışırken M.Ö. ile yere yatırarak bıçağı elinden aldık. Sanık yere yatmadan önce eşine doğru yürüyerek, ‘İmzala burayı’ dediği için ona zarar verebileceğini anladık. Bıçağı çektiği anda biz karşısındaydık fakat hamle yapmasına fırsat vermedik. Ben kolundan tutarak müdahale ettim. İddia ettiği gibi parasını almak, dövmek söz konusu bile değil. Bize karşı agresif davranan odur. Biz sadece bıçağına el koyduk’’ diye konuştu.

Olayın hasta ziyaret saatlerinde meydana geldiğini ve R.D.’nin geldiğini gördüklerinde içeri girmesinin yasak olduğunu belirten hastane personeli M.Ö. de sanığın sağlık personelini görünce küfür etmeye başladığını, "Kimse bana karışamaz. Ben işimi göreceğim" dediğini, bıçak çekmek isteyince de yere yatırdıklarını ve M.K.’nin bıçağı alarak güvenlik görevlilerine verdiğini ifade etti.

Hastanenin psikiyatri bölümü sorumlusu olan hemşire Ş.H. ise yaptığı savunmada, sanığın davranış bozukluğundan dolayı hastanede yattığını ve eşini ölümle tehdit etmesi üzerine aynı birimde yatan kadını koruma altına aldıklarını söyledi. Sanığın tedavi gördüğü birimden kaçtığını ifade eden Ş.H., ‘‘Bu birimde tedavi görenler arasında madde bağımlıları da vardı. Madde alışverişini önlemek amacıyla burada tedavi görenlerin ziyaretleri de yasaklanmıştır. Sanık tedavi gördüğü yerden daha önce de kaçmıştı. M.K. tarafından alınıp hastaneye getirilmişti. Olay anında sanık bıçağı eline almış sallamaya çalışıyordu ama M.K. elinden tutarak engelliyordu. Güvenliği çağırdım. Taşkınlık yapacağından dolayı elleri kelepçelendi’’ dedi.

Savunmaların ardından karar veren mahkeme heyeti, sanık R.D.’yi "kamu görevlisine hakaret"ten 1 yıl 9 ay, "tehdit" suçundan 9 ay, "kasten yaralama" suçundan 3 ay olmak üzere toplam 2 yıl 9 ay hapis cezasına, hastane çalışanlarından E.B.’yi de "kasten yaralama" suçundan 2 bin 400 lira para cezasına çarptırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim