• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

'Sağlık piyasaya terk edildi'

'Sağlık piyasaya terk edildi'
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, sağlığın piyasa koşullarına terk edildiğini öne sürdü.

Çevre ve Orman ile Sağlık bakanlıklarının 2011 yılı bütçelerinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde CHP Grubu adına konuşan Edirne Milletvekili Rasim Çakır, çevrenin mevcut iktidarın karnesinin en kötü olduğu alan olduğunu ifade etti.

Parlamentonun bu konuda denetim görevini yerine getirdiğini belirten Çakır, verilen soru önergeleri ve kurulan komisyonların çalışmalarını anlattı. Çakır, ''Sayın Bakan, bu denetimler kapsamında yaptığı çalışmalar konusunda bilgi vermek zahmetine dahi katlanmıyor'' dedi.

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Türkiye'nin su sorunu ile karşı karşıya olduğunu, su kaynaklarının yönetiminin önem kazandığını söyledi. ''Su fakiri olma yolunda hızla ilerlemekteyiz'' diyen Karaibrahim, ''suyun hızla özelleştirildiğini ve tekellerin kar alanı haline geldiğini'' kaydetti.

CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün önemli bir görev yaptığını belirterek, çalışanlarına hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Küçük, Kazdağları'nda altın aranmasının bölge insanını mutsuz ettiğini, insanların endişe içinde olduğunu dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' adı altında sağlığın özelleştirildiğini iddia etti.

Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ile devlet hastanelerinin ticarileştirileceğini öne süren Yıldız, Tam Gün Yasasına yönelik eleştirilerde bulundu. Yıldız, ''Herkesin yanında olduğu bir yasayı herkesin karşı çıktığı şekilde çıkarmayı başardınız'' diye konuştu.

Performans uygulaması nedeniyle hastanelerin kar amaçlı çalıştığını belirten Yıldız, sağlığın piyasa koşullarına terk edildiğini ifade etti.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, hazırlanan yasa tasarı taslağında, tam gün konusunda Anayasa Mahkemesinin iptal kararı gerekçelerinin umursanmadığını ileri sürdü.

Arslan, üçlü kararname ile atanan bazı bürokratların yerine başka bürokratların görev yaptığını da belirterek, ''Ali kıran baş kesen gibi davranıyorsunuz'' dedi.

AK Parti Hatay milletvekili Mustafa Öztürk, CHP'li Mersin Büyükşehir ve İskenderun belediyelerinin 5 kat pahalıya çöp işleri verdiklerini öne sürdü. Öztürk, ''İzmir'de arsenikli su içiliyor CHP'li arkadaşların sesi çıkmıyor. Önce vatandaşa temiz su içirin'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerinden söz alarak, Öztürk'ün muhalefet milletvekili gibi konuştuğunu belirterek, ''Elinizi tutan yok. Savcılar, İçişleri Bakanlığı müfettişleri orada. Yapılması gerekeni yapın. Yalan söylüyorsunuz'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim