• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık profesyonelleri yol haritalarını çizecek

Sağlık profesyonelleri yol haritalarını çizecek
Yeni yatırımlarla hızlı bir büyüme trendine giren sağlık sektörünün profesyonel yöneticileri Genel Sağlık Sigortası ve Tam Gün Yasası'ndaki gelişmeleri masaya yatırarak ortak hareket planı yapacak. 30 Kasım'da İstanbul Cevahir Otel'de düzenlencek olan "Sa

Yeni yatırımlarla hızlı bir büyüme trendine giren sağlık sektörünün profesyonel yöneticileri Genel Sağlık Sigortası ve Tam Gün Yasası'ndaki gelişmeleri masaya yatırarak ortak hareket planı yapacak. 30 Kasım'da İstanbul Cevahir Otel'de düzenlencek olan "Sağlıkta Yönetim Konferansı" özel sağlık kuruluşu sahipleri, ortakları ve hekimleri biraraya getirecek.

Dünyadaki özel sağlık kuruluşlarının gelişimi, nasıl büyüdükleri, başarılarına ilişkin örneklerin aktarılacağı toplantıda sektörün yerli ve yabancı yöneticileri hastanecilik hakkında ipuçlarını aktaracak. International Hospital Direktörü ve Acıbadem Sağlık Grubu Pazarlama Direktörü Meri Bahar hastanelerin marka yönetimi hakkında bilgi verecek. Anadolu sağlık Merkezi eski direktörü Murat Dayanıklı da bir hekim olarak hekimleri yönetme sanatını anlatacak. Daruma Corporate Finance ortaklarından Özkan Yavaşal ise son yıllarda sağlık sektöründe artan satın alma ve birleşmeleri ele alacak. Bunun yanında Türkiye'de görev almış yabancı yöneticiler de deneyimlerini paylaşacak.

 
Clinton'un sağlık danışmanı da geliyor
Amerika eski Başkanı Bill Clinton'un sağlık danışmanı ve Memorial Hastanesi eski CEO'su Andrew Barrer Amerikada'ki özel sağlık sektörünün gelişimini aktaracak. VKV Sağlık Kuruluşları Müdürü George Rountree hekimlerin ihtiyaç duyacağı yönetimsel beceriler ve bunların nasıl kazanıldığını anlatacak. Türkiye'de başhekimlik yapmış olan Dr. Larry Perin ise hastanecilikte kurumsal değerleri ele alacak.

Konferansın koordinatörü Ankara Medicana Genel Müdürü Oğuz Engiz yabancı konuşmacıların Türkiye deneyimlerinin olmasını büyük avantaj olarak değerlendiriken "Üçü de Türkiye'deki sistemi iyi biliyorlar. Bu yüzden dünya örnekleriyle doğru karşılaştırmalar yapabilirler" dedi. Engiz, konferansın dışında düzenlenecek kapalı toplantılarda hükümetin kararlarının masaya yatırılacağını belirtti. "Tam Gün Yasası ve Genel Sağlık Sigortası'na bağlı olarak fark alma konusu gibi noktalar özel sektör için çok cazip değil. Bu kararların gözden geçirilmesi gerekiyor. Biz de kendi yol haritamızı belirleyeceğiz" diyen Engiz, özellikle fark tartışmalarının konferansa damga vuracağını ifade etti.

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim