• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Sektörü, 3-15 Bin TL Maaşla Çalıştıracak Eleman Bulamıyor

Sağlık Sektörü, 3-15 Bin TL Maaşla Çalıştıracak Eleman Bulamıyor
Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Acıkök, Türkiye'de sağlık sektöründe maaşların 3 ile 15 bin TL arasında değişmesine rağmen kalifiye eleman bulmakta ...

Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Acıkök, Türkiye'de sağlık sektöründe maaşların 3 ile 15 bin TL arasında değişmesine rağmen kalifiye eleman bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Acıkök, Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğini, saç ekiminin de yapıldığı sağlık sektöründe maaşların 3 ile 15 bin TL arasında değişmesine rağmen kalifiye eleman bulmakta güçlük çekildiğini söyledi. Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Acıkök, Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğini, saç ekiminin de yapıldığı bu sektörde maaşların 3 ile 15 bin TL arasında değişmesine rağmen kalifiye eleman bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Türkiye'de sağlık turizmine ilişkin yaptığı açıklamada Acıkök, Türkiye'nin bir çok Avrupa ülkesine oranla üçte bir fiyatta ve yüksek kalitede hizmet sunduğunu, böylece yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. Handan Acıkök, sağlık turizminde Türkiye'nin hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini, bunun yanında saç ekimi konusunda ise katlanarak bir büyüme gerçekleştirdiğini, fakat bu büyüme hızına karşın kalifiye eleman sorununun da beraberinde büyümeye başladığını bildirdi. Sağlık sektöründe binlerce kalifiye elemana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Acıkök, "Üstelik aylık kazançlar da ülkemiz şartlarında oldukça yüksek seviyede. 3 bin TL'den başlayan bu rakamlar 15 bin TL'ye kadar çıkabiliyor" dedi.

"KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI AŞILAMIYOR"

Yüksek maaşlara rağmen kalifiye eleman sıkıntısının aşılamadığını anlatan Acıkök, bu konuda henüz yeterli eğitim almamış birçok merkezin saç ekimi yaptığını ve kişilerin saçlarında geri dönülemez hatalar oluştuğunu söyledi. Saç ekimi uzmanı olmak için mutlak surette eğitim alınması gerektiğini belirten Acıkök, "Bayanlar için hemşire, erkekler için ise sağlık memuru olmalarını öneriyoruz. İlk etapta bu işin asistanı, yardımcı personeli olunabilir. Sonrasında ise bu işi sağlığa uygun bir şekilde etik kurallara uyarak yapan bir merkezde eğitimini alarak sektöre girmelerini öneriyoruz. Eğer ekilen bir saç, topluma girildiğinde anlaşılıyorsa doğal değildir, anlaşılmıyorsa doğaldır. Bunu sağlayan merkezler işini doğru yapan yerlerdir. Ayrıca plastik cerrah olmadan bu işi kimse yapamaz. Bu işin vicdani boyutu paradan önemli. Ahlaklı çalışıldığı sürece işin hakkını vererek çalışıldığı sürece kazançlı bir iş. Bu iş insanlara gelecek veriyor, ömürlük bir iştir" diye konuştu.

"YURT DIŞINDA TEMSİLCİLİKLER AÇIP 400 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEĞİZ"

Saç ekimi işinin hassas bir iş olduğunu ifade eden Acıkök, "Bu işi kötü yapan kötü para kazanır, iyi yapan ise iyi kazanır" diyerek şöyle devam etti:

"Çünkü bu işte referans çok önemlidir. İyi iş yaptığınız sürece her saçını ektiğiniz hasta, sizin için bir referans olur. Kötü saç ekerseniz de aynı şekilde kötü referans sahibi olursunuz. Biz işimizi iyi yaptığımız için dünyanın her yerinden hastalar geliyor" dedi.

Acıkök, özellikle de Amerikan işgalinin yaşandığı Irak'tan büyük bir hasta transferi olduğunu, yaşanan olayların Irak'ta büyük bir stres yarattığını, sonucunda ise özellikle de erkeklerin büyük bir kısmında saçlarının dökülmesine neden olduğunu kaydetti. Bu sıralarda Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerden de taleplerin gelmeye başladığını açıklayan Acıkök, "Avrupa'dan ise başta İngiltere, Almanya ve Fransa olmak üzere tüm Avrupa'dan yoğun talep var. 2012 yılı içinde Almanya, İsveç, ABD, Dubai ve Irak'ta 5 ülkede temsilcilik açmayı hedefliyoruz. Ayrıca ekibimize 50-60 kişiyi daha istihdam etmeyi planlıyoruz. 2015'e kadar da şube sayımızı tüm dünyaya yayıp 20 ülkede yapılanmayı ve istihdam sayımızı da 400'e çıkarmayı hedefliyoruz."

"FİYATLAR Avrupa'YA GÖRE ÇOK UYGUN"

Saç ekiminde Türkiye'deki fiyatların Avrupa'ya göre çok ucuz olduğunu anlatan Acıkök, yaptıkları saç ekiminde fiyatların 3-5 bin TL arasında değişirken Avrupa'da benzer tekniklerle yapılan saç ekiminin 15 bin Euro civarında olduğunu söyledi. Acıkök, "Üstelik biz tek seansta bu işi bitiriyoruz. Üstelik 1 hafta da istedikleri yerde bedava konaklama hizmeti veriyoruz. Fakat Avrupa'da bu işlem 3-4 seansta yapılıyor. Yani devamlı para harcanıyor. Bu yüzden Avrupa'dan özellikle de başta Almanya olmak üzere İngiltere, Fransa ve Rusya'dan ülkemize önemli oranda hasta gelmeye başladı" dedi.

"SAÇ EKİMİNDEN 3 MİLYON EUROLUK DÖVİZ KAZANDIRDIK"

Uyguladıkları yöntemle insanların saçlarına tekrar kavuşabildiğini ifade eden Acıkök dünyada ilk kez uygulanan FUE (Folliculer Unit Extracion) tekniğiyle saç ekimi yaptıklarını, bu yöntemi uygulayan başka ülkenin olmadığını kaydetti. Bu sistemle bir günde saç folikülü nakledilebildiğini belirten Acıkök, "Ağrı, yara izi ve kanama kesinlikle olmuyor. Saç, ense bölgesinden micromotor ve iğne yardımıyla tek tek çıkartılıp ve yine tek tek toplanıp nakil işlemi gerçekleştiriliyor. Cerrahi bıçaklar kullanılmadan saç foliküllerinin alım işlemi gerçekleştiriliyor. Saç foliküllerinin alındığı doner bölge 5 gün içersinde tamamen iyileşip eski görünümünü alıyor. Baş bölgesinde yeterince folikül bulunmadığı durumlarda ise (göğüs, sırt, karın, bacak bölgesinden) foliküler üniteler alınıp başa transfer edilebiliyor" diye konuştu. Acıkök, geçen yıl 350 yapabancı turisti Türkiye'de tedavi ettiklerini ve 3 milyon Euro'luk döviz kazandırdıklarını, bu yıl rakamları ikiye katlayacaklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5071 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim