• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

"Sağlık Sektörü Politikaları" çalıştayı

"Sağlık Sektörü Politikaları" çalıştayı
TOBB'da düzenlenen toplantıda, sektörün önündeki yatırım fırsatları değerlendirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen çalıştayda, sağlık sektörün önündeki yatırım fırsatları değerlendirildi.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, "Sağlık Sektörü Politikaları" çalıştayı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ABD Ticaret Odası heyetinin katılımıyla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yılmaz, buradaki konuşmasında, kamu-özel sektör işbirliğinin önemine dikkati çekerek, Türkiye için bilgi ve teknoloji tabanlı yapının hayata geçirileceğini, bu kapsamda 25 reform alanı içerisinde yer alan sağlık sektörüne özel önem verdiklerini anlattı.

İlaç ve tıbbi cihaz alanlarında Türkiye'de üretim yapanları özendirici tedbirler alacaklarını belirten Yılmaz, yerli üretim tıbbi araçlara öncelik vereceklerini bildirdi.

Ar-Ge harcamaları içerisinde özel sektörün payının yüzde 47,5'e yükseldiğine işaret eden Yılmaz, TBMM gündemindeki fikri mülkiyet haklarına ilişkin düzenlemeyi de en kısa sürede çıkaracakları bilgisini verdi.

Hisarcıklıoğlu da Türkiye ile ABD arasındaki iktisadi ilişkilerin geliştirilmesi için kamu ve özel sektörün ortak vizyonu paylaştıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz süreçte düşük teknolojili üretimden, orta teknolojiye geçiş yaptık. Şimdiki hedefimiz ise orta teknolojiden, yüksek teknolojiye geçiş yapmak. Ürün geliştirmeye, katma değerli üretime odaklanmak istiyoruz. Özellikle sağlıkla ilgili sektörler, odaklandığımız ana sektörler arasında. Biyoteknolojinin Türkiye'ye transferi ve yayılması için ilaç sektörünü hızlandırıcı sektör olarak kullanmak istiyoruz. İlaç sektörümüz, daha verimli yatırımlar yapabilmek için spesifik teşvik mekanizmalarına ihtiyaç duyuyor. Bunları yakından takip ediyoruz."

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü Güven Sak da ihracat yapısının yüksek teknolojiye dönmesi gerektiğini vurgulayarak, teknoloji transferi için kamu ve özel sektör arasında yeni işbirliği mekanizmaları düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık sektörün önündeki yatırım fırsatlarının değerlendirildiği çalıştayda, ABD Ticaret Odası temsilcileri de Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulacağına inandıklarını ifade ederek, bu konuda inovasyon ve yatırımın önemine işaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3753 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim