• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık sektörü SGK'ya yeni model için toplanıyor

Sağlık sektörü SGK'ya yeni model için toplanıyor
İlaçtan tıbbi cihaza, polikliniklerden özel hastanelere kadar sağlık sektörünü oluşturan çok sayıda aktör, önümüzdeki cuma günü (17 nisan) Ankara'da bir araya gelecek.

İlaçtan tıbbi cihaza, polikliniklerden özel hastanelere kadar sağlık sektörünü oluşturan çok sayıda aktör, önümüzdeki cuma günü (17 nisan) Ankara'da bir araya gelecek.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılması beklenen Özel Sağlık Kuruluşlarının Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Konferansı'yla sektör temsilcileri sorunlarını anlatacak, Hacettepe ile Gazi üniversitelerinden akademisyenler de sisteme ilişkin önerilerde bulunacak. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) fiyatlandırmayı da içeren işleyişine ilişkin yeni bir model önerisi ortaya çıkacak.
Sektör örgütlerinin düzenlediği konferansın Özel Sağlık Sektörünün Geleceği başlıklı paneline başkanlık edecek olan Medicana Ankara Hastanesi Genel Müdürü Oğuz Engiz, 500 kadar sağlık kuruluşu temsilcisinin katılımını bekledikleri toplantının sektör açısından ana başlıklarını fark ücret ile planlama kapsamında yapılan düzenlemeler olarak açıkladı.

Yüzde 30 fark sınırı kalksın
Kamunun sağlık kuruluşlarının maliyet yapılarını dikkate almayarak düşük tarifelerle kendilerinden hizmet satın aldığını savunan Engiz, yüzde 30 fark ücret sınırlandırmasının kaldırılmasını istedi. Engiz, "Böyle bir durumda maliyetlerine göre kimi hastane hiç fark almazken kimi yüzde 30 fark talep eder. Kimi ise 'yüzde 300 bile karşılamaz' der. Devlet vereceğini verir, hastalar da durumlarına göre ne kadar fark verip vermeyeceğine ve hangi kuruma gideceğine karar verir" dedi. Engiz toplantının SGK'nın işleyişine ilişkin yeni bir model ortaya çıkaracak olması açısından önem taşıdığını söyledi.
Özel Sağlık Kuruluşlarının İlaç, Tıbbi Sarf ve Tıbbi Cihaz Etkileşimleri Paneli'nde konuşacak olan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan ise, toplantıda halen önemi kavranamayan eşdeğer ilaç konusu ile sık değişen ve sektöre geçiş süresi tanımayan sağlık uygulama tebliğinden kaynaklı sorunlar üzerinde duracaklarını bildirdi. Eşdeğer ilaçta özellikle Anadolu'daki doktorların direnciyle karşılaştıklarından bahseden Saydan, mevzuatın ise çok sık değişmesinden yakındı. Saydan, "Bir borç sarmalı içine girdik. Eczacıların yaşaması için meslek hakkımızın verilmesini ve kâr oranlarımızın yükseltilmesini talep ediyoruz" dedi.

Referans

Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim