• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Sen açıklama yaptı!

Sağlık Sen açıklama yaptı!
Sorunların çözümü için adımları değersizleştirmek, emeğe saygısızlıktır!

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ATILAN ADIMLARI DEĞERSİZLEŞTİRMEK, EMEĞE SAYGISIZLIKTIR

Türkiye'de memur sendikacılığının tarihi geçmiş yıllara dayanmaktadır.

Uzun yıllar verilen mücadelenin ilk adımı sendikaların yasal olarak kabul edilmesi, sonraki adımı ise sendika yasasının çıkması, en son adımı ise, toplu sözleşme hakkının verilmesi olmuştur. Sırada ise toplu sözleşmenin olmazsa olmazı grev hakkının elde edilmesi bulunmaktadır.

Grevsiz toplu sözleşme, sendikacılığın ruhuna aykırıdır.

Bütün bu kazanımlar, yapılan tek tek ziyaretlerle, küçük-büyük eylem ve etkinliklerle, haklı talepleri her platformda dile getirmekle elde edilmiştir. Unutulmamalıdır ki, mermeri delen damlaların gücü değil, sürekliliğidir.

Toplu görüşme ve müteakibindeki toplu sözleşme süreçlerinde elde edilen kazanımlar da, taleplerin anlatılması, ikna edilmesi ve kabul ettirilmesi sonucu elde edilen başarılardır. Bir seferlik ziyaretle bir sonuç alınamayacağı bilinen bir gerçektir.

Bu doğrultuda, sitenizde yer alan haberde, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını anlatmak, onların sesini duyurmak, taleplerini dile getirmek için yapılan ziyaretleri, çay ziyaretine indirgeyerek içini boşaltma gayretini iyi niyetten uzak bir çaba olarak görüyoruz.

Bizim sendikal anlayışımız, sorunları dile getirmek, çözüm önerisini sunmak ve öncelikli olarak diyalog zemininde sonuç üretmektir. Tam gün yasası, eleştirdiğiniz ziyaretler sonrası Genel Kurul gündeminden komisyona geri çekilmiş, araştırmacıların mağduriyeti giderilmiş, aile hekimlerinin tutacakları nöbet 16 saatten 8 saate indirilmiştir.

Biz üyelerimizin yanı sıra, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına buradan bir kez daha sesleniyoruz; Talepleriniz kazanıma dönüşene kadar bu ziyaretlere devam edeceğiz.

Genelde bütün kamu görevlilerinin, özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını dile getirmek ve çözüm üretmek, onlar için kazanımlar elde etmek Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in sendikal amaçlarından biridir. Bir çay içimlik ziyarette bile bulunmayıp, kazanım elde etmek şöyle dursun, sorunları dile getirmek için kıllarını bile kıpırdatmayanlara yönelik eleştiri yapılması gerekirken, çalışan ve sorunları her platformda dile getiren, şimdiye kadar da sayısız kazanım elde eden Sağlık-Sen'in bu çabalarını değersizleştirme çabaları az önce ifade ettiğimiz gibi iyi niyetten yoksun, üzüm yemek yerine bağcıyı dövmeyi amaçlayan bakış açısının tezahürüdür.

Biz çalışmalarımızı birilerinin takdir etmesine yönelik bir beklenti veya eleştirme endişesinin gölgesinde yürütmüyoruz. Bize hesap soracak olan tek güç, üyelerimizdir. Üye sayımız, üyelerimizden bize ulaşan tepki ve teşkilatımızdan aldığımız geri dönüşler bizim doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

Elde ettiğimiz kazanımları hiçbir zaman yeterli görmedik. Taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bıkmadan usanmadan ziyaretlerimizi sürdürecek, kamu görevlilerinin taleplerini dile getirmeye ve kazanıma dönüştürmeye devam edeceğiz.

 

SAĞLIK-SEN

Bu haber toplam 3872 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim