• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Sağlık-Sen yönetmelik değişikliklerine tepki gösterdi

Sağlık-Sen yönetmelik değişikliklerine tepki gösterdi
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "Toplu sözleşmenin bir kazanımı olan, 'eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin eş tayini' hususunun yönetmelik değişikliği ile iptal edilmesi, toplu sözleşme masasını değersizleştirmektedir"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" ile "Ek Ödeme Yönetmeliği"nde yaptığı değişikliklerin beklentileri karşılamadığını belirtti.

Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, yönetmelikte aday memurların tayinleriyle eş durumu tayinine yönelik yapılan değişikliğin mağduriyetleri artıracağını savunarak, döner sermaye yönetmeliğindeki değişikliğin de sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını savundu.

Yapılan değişikliğin, toplu sözleşme masasında elde edilen "eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin eş durumu kazanımı"nı ortadan kaldırdığını, bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Metin Memiş, "Toplu sözleşmenin bir kazanımı olan, 'eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin eş tayini' hususunun yönetmelik değişikliği ile iptal edilmesi, toplu sözleşme masasını değersizleştirmektedir." ifadelerini kullandı.

Kamu hizmetlerinde esas olan konunun kazanımları geri almak değil, yenilerini eklemek olduğunu belirten Memiş, "Sağlık çalışanlarının iş yükü sürekli artarken, aynı oranda istihdam yapılmamaktadır. Yeni kazanımlar verilmesi gerekirken, elde edilen kazanımın alınması, eş durumu tayinlerinde geriye gidilmesi, mazeret tayinlerinde daraltma yapılması fayda yerine zarar getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Metin Memiş ayrıca, yönetmelik çıkmadan önce başvuruda bulunan aday memurların mazeret tayinlerinin de başvuru tarihleri dikkate alınarak gerçekleştirilmesini talep etti.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin eş durumu tayininin yanı sıra stratejik personele yönelik yapılan düzenlemeler, eğitim durumu ve benzer diğer hususlarda da yeni mağduriyetler oluşturacağını belirten Memiş, "Sağlık-Sen olarak konunun takipçisi olacağız ve sağlık çalışanlarının hakkını aramaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığının, "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik"in de sağlık çalışanlarının beklentisini karşılamadığını bildiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, şunları kaydetti:

"Yönetmelik değişikliğiyle başta hocalar olmak üzere özellikli tıbbi işlemleri yapan hekimlere ilişkin düzenlemeler ve tanımlamalarda bazı değişiklikler yapıldı. Sağlık-Sen olarak, başta toplu sözleşme masası olmak üzere yaptığımız görüşmeler ve sendikal mecralarda döner sermaye sisteminin adaletsizliğini vurgulayarak, sağlık çalışanlarının yıllardır aynı ek ödeme tutarlarına mahkum bırakıldığını dile getirdik. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı ve Müsteşarın yaptığı açıklamalar sağlık çalışanlarında bir beklenti oluşturmuş, ancak yapılan bu değişiklik beklentiyi karşılamadı."

Bu haber toplam 2148 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim