• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sağlık-Sen'den Lisans tamamlama hakkı isteği

Sağlık-Sen'den Lisans tamamlama hakkı isteği
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının eğitimi konusunda ebe, hemşire, laborant ve sağlık memurlarına verilen lisans ...

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının eğitimi konusunda ebe, hemşire, laborant ve sağlık memurlarına verilen lisans tamamlama hakkının önemli olduğunu, ancak diğer bölümlere henüz bu hakkın verilmediğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile daha önce yaptıkları görüşmelerde, bu konuda söz aldıklarını belirten Memiş, "Bugün gelinen noktada süreç çok yavaş ilerliyor. Bir an önce lisans tamamlama hakkı bütün çalışanlara verilmeli." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini iletti. Sağlık Bakanı Akdağ’a, sağlık çalışanlarının mesai saatleri, görevde yükselme sınavı, ünvan değişikliği sınavı, atama nakil yönetmeliği konularındaki talep ve beklentilerini aktaran Genel Başkan Memiş, çalışanların ilgili konulardaki mağduriyetlerinin çözümüne yönelik çalışmaların biran önce yapılmasını istedi.

Sağlık hizmetlerinin kesintisiz yapıldığı yataklı tedavi kurumlarında mesai saatlerinin 08.00-16.00 arasında olması gerektiğini. Bakan Akdağ’a ileten Memiş, bu durumun, sağlık çalışanlarının hizmet sunumundaki performanslarının artmasına katkı sunacağını söyledi. Özellikle yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelin hizmetlerini aksatmadan aralıksız çalıştıklarını belirten Memiş, personelin moral ve motivasyonu açısından düşünüldüğünde, mesai saatlerinin 1 saat geri alınmasının iş verimini artıracağı gibi hizmet sunumuna da olumlu etkileri olacağını söyledi. Görevde Yükselme Sınav sonuçlarına göre, 70 puan üzerinde alıp yerleşemeyenler için Maliye Bakanlığı’ndan ve Devlet Personel Başkanlığı’ndan Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni için yeni kadro talep edilmesini istediklerini belirten Memiş, eğitim ve sınava tabi tutulmaksızın bu bölüme atamaların yapılması gerektiğini ifade etti.

"Atama Nakil Yönetmeliğine bağlı olarak yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmelidir.” diyen Metin Memiş, yürürlükteki yönetmeliğin, eş durumu atamaları gibi birçok mağduriyete neden olduğunu belirterek, yeni çıkarılacak atama ve nakil yönetmeliğinde çalışanların lehine düzenlemeler yapılmasını istedi. Sağlık çalışanlarının eğitimleri konusunda Sağlık-Sen olarak ebe, hemşire, laborant, sağlık memurlarına verilen lisans tamamlama hakkının önemli olduğunu, ancak diğer bölümlere henüz bu hakkın verilmediğini kaydeden Memiş, Bakan Akdağ’la daha önce yaptıkları görüşmelerde bu sözü aldıklarını söyledi. Bugün gelinen noktada, sürecin çok yavaş ilerlediğini kaydeden Memiş, bir an önce lisans tamamlama hakkının bütün çalışanlara verilmesini beklediklerini ifade etti.

AKDAĞ: BAKANLIK OLARAK BİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Sağlık çalışanlarının bu dönüşüm sürecinde özverili bir şekilde görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ da çalışanların ekonomik ve sosyal haklar noktasında hak ettiklerini alabilmeleri için bakanlık olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Sağlık-Sen’in, özellikle lisans tamamlama konusuna gösterdiği hassasiyete teşekkür eden Bakan Akdağ, konu ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, yakın zamanda bütün sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı verileceğini ifade etti. Akdağ, görevde yükselme sınavına katılıp atanamayanlara ilişkin Devlet Personel Başkanlığı ile görüşme yaparak Görevde Yükselme Genel Yönetmeliği'nde yeni kadro verilmesi halinde sınavı kazanıp yerleşemeyenlerin atamasının yapılabilmesi için çalışma yapılacağını ifade etti.

Ünvan değişikliği sınavına da değinen Bakan Akdağ, sınavın 2013 yılının ilk yarısında yapılacağını söyledi. Atama ve nakil yönetmeliği ile ilgili çalışmaların son aşamasına geldiğini kaydeden Akdağ, önümüzdeki günlerde yönetmeliği yayınlayacaklarını söyledi.

haber10.com

Bu haber toplam 3189 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim