• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Sigortası Bilgi Merkezi yolda

Sağlık Sigortası Bilgi Merkezi yolda
Sigorta Bilgi Merkezi 1 Ocak 2009 ‘da çalışmalarına başlayacak. Halen Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde bulunan TRAMER'in yanı sıra Hayat Sigortaları Bilgi Merkezi, Sağlık Sigortaları Bilgi Merkezi ve Sigorta Hasar Takip Merkezi de oluşturulacak.

Sigorta Bilgi Merkezi 1 Ocak 2009 ‘da çalışmalarına başlayacak. Halen Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde bulunan TRAMER'in yanı sıra Hayat Sigortaları Bilgi Merkezi, Sağlık Sigortaları Bilgi Merkezi ve Sigorta Hasar Takip Merkezi de oluşturulacak.


HAZİNE Müsteşarlığı'nca hazırlanan Sigorta Bilgi Merkezi Yönetmeliği 9 Ağustos 2008 tarih ve 26962 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Sigorta Bilgi Merkezi 1 Ocak 2009’dan itibaren çalışmalarına başlayacak. Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde halen çalışmalarını sürdüren Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi'nin (TRAMER) yanı sıra Hayat Sigortaları Bilgi Merkezi, Sağlık Sigortaları Bilgi Merkezi ve Sigorta Hasar Takip Merkezi oluşturulacak. 1 Ocak 2009'dan itibaren Sigorta Bilgi Merkezi'nin alt bilgi merkezi haline gelecek olan TRAMER, çalışmalarını o tarihe kadar mevcut yapısıyla sürdürecek. Sigorta Bilgi Merkezi bir Koordinasyon Komitesi tarafından yönetilecek. Koordinasyon Komitesi alt bilgi merkezleri arasında koordinasyonu sağlayacak. Oluşturulacak alt bilgi merkezleri ve amaçları şöyle:

TRAMER: Amacı, trafik sigortalarına ilişkin güvenilir istatistiklerin temini, uygulama birliği sağlanması, sahtekárlıkların önlenmesi, sigorta sistemine olan güvenin artırılması, tazminat ödemelerinin düzenli ve doğru gerçekleştirilmesi, zorunlu sigortalarını yaptırmamış motorlu araç işletenlerinin tespiti ve sigortalılık oranlarının artırılmasını sağlamaktır.

Hayat Sigortası Bilgi Merkezi: Hayat ve kaza branşları altında sunulan sigorta ürünlerine ilişkin güvenilir istatistiklerin üretilmesi, kamu gözetim ve denetiminin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesini amaçlıyor.

Sağlık Sigortası Bilgi Merkezi: Amacı sağlık ve hastalık branşları altında sunulan sigorta ürünlerine ilişkin güvenilir istatistiklerin üretilmesi, kamu gözetim ve denetiminin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesidir.

Sigorta Hasar Takip Merkezi: Amacı zorunlu sigortalar ve birlik görüşü alınmak üzere Müsteşarlıkça belirlenen sigortalara ilişkin uygulama birliği sağlanması, sahtekárlıkların önlenmesi, sigorta sistemine olan güvenin artırılması, sağlıklı fiyatlandırma ve hasar ödemesi yapılması, sigorta hasarları ve bunların ekspertizi ile ödemelerine ilişkin verilerin merkezi bir veri tabanında toplanması, bunların günlük takibi ile bu verilerin ilgili tarafların kullanımına sunulmasıdır.

Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim