• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık sistemindeki çatlaklar ABD'nin gündeminde

Sağlık sistemindeki çatlaklar ABD'nin gündeminde
ABD'de sağlık sistemi konusundaki tartışmalar gündemdeki yerini korurken, 47 milyon Amerikalının sağlık sigortasının bulunmadığı, 18 milyon Amerikalının da sağlık sigortasını kendi cebinden ödediği belirtiliyor. USA Today gazetesinin haberine göre, ABD'de

ABD'de sağlık sistemi konusundaki tartışmalar gündemdeki yerini korurken, 47 milyon Amerikalının sağlık sigortasının bulunmadığı, 18 milyon Amerikalının da sağlık sigortasını kendi cebinden ödediği belirtiliyor. USA Today gazetesinin haberine göre, ABD'de bireysel sağlık politikaları birçok insanın sağlık sigortası kapsamı dışında kalmasına sebep oluyor.

Bu çerçevede 18 milyon kişi sağlık sigortasını kendi cebinden öderken, yaklaşık 47 milyon kişinin sağlık sigortası bulunmuyor. Diğer yandan bireysel sağlık sigortaları, tüm sağlık sorunlarını kapsamayabiliyor. Örneğin mevcut sağlık sorunları, depresyon, saman nezlesi gibi vakalar ile hamilelik bu sigortanın dışında tutulabiliyor. 

Sigortacılar adam seçiyor

Sigortacılar risklerini hafifletmek için sigortaya başvuran kişilerden en sağlıklı olanları tercih ediyor. Herhangi bir sağlık sorunu olanlar sigorta kapsamına dahil olamayabiliyor, dahil olsalar da önceden var olan sağlık sorunları kapsam dışı bırakılabiliyor. ABD'de sadece 5 eyalet, (Maine, Massachusetts, New Jersey, New York ve Vermont) sigortacıların, sağlık durumlarına bakmadan başvuran herkese sağlık sigortası satmasını zorunlu kılıyor. Sağlık sigortasının kapsamı kişiden kişiye değiştiği gibi ücreti de değişebiliyor. Bu çerçevede genel olarak genç ve sağlıklı bireyler, yaşlılara oranla daha az sigorta ücreti veriyor.Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre, 18 yaşından küçük çocuklar için yıllık ortalama 1163 dolar olan ücretler, 60 yaş üstü bireyler için yıllık 5090 doları bulabiliyor. Diğer yandan, habere göre sağlık sigortası konusu ABD'nin iki başkan adayının da gündeminde. Bu çerçevede Demokrat Partinin adayı Barack Obama da Cumhuriyetçi Partinin adayı John McCain de kendi sağlık sigortasını yaptırmak isteyen Amerikalılar için seçeneklerin iyileştirilmesini savunuyor.

        
Acil serviste ölen kadın için dava açılacak

ABD'de yayımlanan Newsweek dergisi de bu haftaki sayısında ABD sağlık sistemine eleştirel bir yazıyla değiniyor. Dergi, geçtiğimiz haftalarda basına da görüntüleri yansıyan, New York'taki Kings County Hastanesinin psikiyatri kliniği acil servisinde ölen Esim Elizabeth Green'in hikayesine geniş yer verdi. Haberde, Amerikan basınının "sağlık skandalı" olarak tanımladığı olay çerçevesinde, Kings County Hastanesi'nin, aralarında Psikiyatri bölümü müdürünün de bulunduğu 6 çalışanının işine son verildiği belirtiliyor. G binası olarak da bilinen hastanenin psikiyatri kliniği ile ilgili daha önce de çeşitli şikayetler olduğu ve dava açıldığının altı çiziliyor. Diğer yandan Amerikan basınına yansıyan haberlere göre 49 yaşında ölen Green'in ailesi de bu olayla ilgili 25 milyon dolarlık dava açmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim