• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık sorunları 'organik' talebini arttırdı

Sağlık sorunları 'organik' talebini arttırdı
Prof. Dr. Yılmaz Şayan; "Bu işi yapanlar kesinlikle para kazanır. İnsanlar sağlık sorunlarından bıkmışlar, organik ürün istiyorlar" dedi.

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nda organik yumurta yetiştiriciliğine ağırlık verdiklerini anlatan Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yılmaz Şayan, sulanabilir 190 dekarlık alanda hem hayvansal, hem bitkisel üretim yaptıklarını söyledi. Hayvan refahına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Şayan, "Organik tarım, ürün kalitesinde sağlık kriterlerinin dikkate alındığı, hayvanlar yetiştirilirken çevrenin korunduğu ve hayvan refahının ön planda tutulduğu bir üretim şeklidir. Bizde kafes tavukçuluğu yok. Hayvanlar açık alanda tutuluyor, doğal davranışlarını yapabiliyor. Bu hayvan etiği açısından da önemli. Aynı zamanda bağışıklık sistemleri güçlü kalıyor, kolay hastalanmıyorlar. Organik yemle besleniyorlar. Böylece sentetik kimyasal maddeler, yumurtaya geçmiyor. Çevre kirliliğine de özen gösteriliyor. Tavuklar kafeslere değil folluklara yumurtluyor" diye konuştu.

Organik ürün sertifikasına sahip olduklarını ancak ticari boyutta üretim yapmadıklarını belirten Şayan, organik üretimin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyleyerek "Müteşebbisler gelip, bizden bilgi alıyorlar. Tarım Bakanlığı ile proje çerçevesinde tavuk barınağı yaptık. Bu sektörde aslında bolca ekonomik kazanç var. Bu işi yapanlar kesinlikle para kazanır. İnsanlar sağlık sorunlarından bıkmışlar, organik ürün istiyorlar. Ürünlerimiz Ödemişliler tarafından kapış kapış alınıyor" dedi.

ETLİK PİLİÇ DE ÜRETİLİYOR

Günde 200 tavuktan yaklaşık 150 yumurta elde ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz Şayan, piyasada organik yumurtaların tanesinin 75 kuruş ile 1 lira arasında satıldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6077 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim