• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlık Turizmi Fuarı 19 Aralık'ta Açılacak

Sağlık Turizmi Fuarı 19 Aralık'ta Açılacak
İstanbul Fuar Merkezi'nde açılacak fuara, 56 ülkeden yatırımcılar katılacak Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Çetin: "Sağlık Turizmi Fuarı, sektörümüzdeki bu boşluğu dolduracak ve beklentileri karşılayacaktır"

İstanbul Fuar Merkezi'nde açılacak fuara, 56 ülkeden yatırımcılar katılacak- Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Çetin: "Sağlık Turizmi Fuarı, sektörümüzdeki bu boşluğu dolduracak ve beklentileri karşılayacaktır"

Sağlık turizminin canlı tutulmasına ve gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan "Sağlık Turizmi Fuarı" 19-22 Aralık'ta düzenlenecek.

İstanbul Fuar Merkezi'nde, Sağlık, Kültür ve Turizm ile Ekonomi Bakanlıklarının desteğiyle düzenlenecek fuara, hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, termal tesislerin temsilcilerinin yanı sıra 56 ülkeden yatırımcı firmalar katılacak.

Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa İsmail Çetin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, fuara yurt içi ve yurt dışından on bine yakın ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Fuarın amacının Türkiye'nin dünya sağlık turizmi pazarındaki bilinirliğini artırmak olduğuna işaret eden Çetin, şunları kaydetti:

"Fuar için özel olarak oluşturulan alım heyeti katılımcı firmalarla buluşacak. Alım heyetinde 56 ülkeden doktor, aracı kurum, hastane, klinik sahipleri ve hükümet yetkililerinden oluşan 200 misafir yer almaktadır. Katılımcı firmalar, tanıtım imkanı bulmalarının yanı sıra birlikteliği başlangıçlarının en etkili mecrası olan birebir toplantılarla direkt sonuç alabilecekler. Hastane ve termal tesislerimizin ileri seviyede kalite standardına rağmen, beklentilerini karşılayacak ziyaretçi sayısına ulaşamadığı görülmektedir. Bunda tanıtım imkanlarının sınırlı olmasının etkisi büyük. Tüm sektörlerin kendilerine ait bir fuarları olduğu halde, hastane ve termallerin medikal ağırlıklı fuarlarda destekleyici bir yan sektör olarak yer almasının büyük etkisi bulunmaktadır. Sağlık Turizmi Fuarı sektörümüzdeki bu boşluğu dolduracak ve beklentileri karşılayacaktır."

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2015 yılında yaklaşık 20 milyon insanın tedavi amacıyla seyahat edeceğine vurgu yapan Çetin, "Türkiye'nin küresel ölçekte sağlık turizmi pazarından aldığı payın giderek artması beklenmektedir. Ekonomik yönden ilerlemesine paralel olarak sağlık sektöründe de çok büyük atılımlar yapıldı. Hastane ve termal tesislerimizin standardı ve verilen hizmet kalitesi, çok üst seviyelere çıktı. Her yıl sayıca artmaya devam eden sağlık tesislerimiz, nitelik olarak da sürdürülebilir bir gelişme içerisindedir. Türkiye'nin doğal kaynakları, turizm imkanları, kültürel ve tarihsel zenginliği, çevre ülkelerle duyulan sosyo-kültürel yakınlık, ülkemizi bu alanda çok önemli bir konuma taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3446 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim