• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Sağlık turizmi için henüz hukuki altyapı yeterli düzeyde değil

Sağlık turizmi için henüz hukuki altyapı yeterli düzeyde değil
Türk turizminde payını giderek artıran sağlık, her yıl yüzde 35 oranında büyüme kaydediyor. Ancak uzmanlar, bu alanda henüz hukuki altyapının yeterli olmadığını savunuyor.

TÜRKİYE her yıl yaklaşık 30 milyon turist ağırlıyor. Ülke ekonomisine 30 milyar dolar civarında döviz girdisi sağlayan bu sektördeki en önemli kalemlerden biri de sağlık turizmi. 2010 yılında Türkiye’ye 850 milyon dolar kazandıran sağlık turizmi Sağlık Bakanlığı raporlarına göre her yıl yüzde 35 büyüyor. Ancak sağlık turizmi konusunda ülkemizde halen yeterli hukuki altyapı mevcut değil. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Turkish Health Tourism Organisation’ın (TUHETO) birlikte düzenlediği Sağlık Turizmi Hukuku Kongresi, İstanbul Üniversitesi’nde düzenlendi. Kongrede konuşan TUHETO Kurucu Başkanı Avukat İbrahim Artukarslan “Hukuk düzenlemelerinin sağlık turizmini teşvik edici, ihtiyaçları karşılayıcı, uyuşmazlıkları önleyici bir temele oturtulması tüm sağlık turizmi sektörünün ve faaliyetlerinin daha güvenli bir ortamda gelişmesine yardımcı olacak. Türkiye sahip olduğu potansiyele rağmen dünyada hak ettiği noktada değil. Avrupa ve dünyadaki sağlık turizm acentaları, sigortalar ve sağlık kuruluşları ülkelerin sağlık turizmi hukuku alanında eksikliklerinin giderilmesini talep ediyor. Bu sayede turistin hukuki düzenlemelerin varlığı sayesinde hakları güvence altına alınmış olacak” dedi.

Göz, diş ve estetik en gözde alanlar

Artukarslan, sağlık turizminde Türkiye’nin en büyük pazarının Avrupa olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Fiyat ve hizmette hızlılık, ulaşım rahatlığı, akredite hastanelerimizin mevcudiyeti, yüksek teknoloji, beraberinde kültürel zenginliklerle dolu turistik seyahat imkanı, güçlü Türkiye imajı, misafirperverliği ve Avrupa’daki Türk göçmen nufüsunun yoğunluğu bunda büyük etken. Göz, diş, estetik gibi branşlarda her geçen gün talep artıyor.”

ASYA KITASINA YILDA 2 MİLYON KİŞİ GİDİYOR

İBRAHİM Artukaslan, medikal turizmde dünyadaki en önemli bölgenin Asya kıtası olduğunu belirterek, “Yılda 2 milyona yakın turisti topluyor. Avrupalılar’ın bu konuda favori ülkeleri Hindistan, Malezya ve Tayland” diye konuştu.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim