• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık turizmi için seferberlik başlatıldı

Sağlık turizmi için seferberlik başlatıldı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak amacıyla başlattığı sağlık turizmi çalışmalarını tamamladı. Ajans, Türkiye’ye gelecek ...

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak amacıyla başlattığı sağlık turizmi çalışmalarını tamamladı. Ajans, Türkiye’ye gelecek turistler için sağlık kuruluşları, acenteler, sigorta şirketleri ve hava yolu şirketleri ortak bir çalışma programı hazırladı.

Sağlık kuruluşları, seyahat acenteleri, sigortacılar, hava yolu şirketleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve ilgili diğer paydaşlarla ayrı ayrı gerçekleştirdiği görüşmelerde; sağlık turizmi ile ilgili görüş, değerlendirme ve önerilerini alan BAKA, ihtiyaç analizi bulgularının duyurulacağı ve mevcut durum analizinin paylaşılacağı çalıştay gerçekleştirerek yol haritasını belirleyecek.

Bölgede ekonomik kalkınmanın sağlanması amacıyla kümelenme potansiyeli olan sektörleri tespit edip, kümelenme potansiyeli olan sektörlerde ulusal ve uluslararası işbirliği ağları oluşturmaya çalışan BAKA, Antalya ile Isparta ve Burdur’u da kapsayan sağlık turizmi kümelenmesindeki saha çalışmalarında ilgili sağlık turizmi sektörünün önemli paydaşlarının yöneticilerini bir araya getirdi.

THY’DEN REFAKATÇİYE İNDİRİM VE FAZLA BAGAJ HAKKI
BAKA, sağlık turizmi saha çalışmalarının son etabında THY Akdeniz Bölge Müdürü Ömer Durna’yı ziyaret etti. THY olarak sağlık turizminin geliştirilmesi için her türlü katkıya hazır olduklarını belirten Ömer Durna, ulaşım sektöründe en büyük desteği sağlayarak hasta refakatçisine yüzde 50 indirim ve fazla bagaj hakkı gibi ayrıcalıklar tanındığını söyledi.

Medisu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Seyfettin Yahşi de, hastanelerin birbirlerini desteklemeleri gerektiğini, her alanda rekabetin yanlış olduğunu ve kalkınmanın beraber hareket ederek gerçekleşebileceğini söyledi. Tıp Merkezi Genel Müdürü Op. Dr. Mehmet Abay ise sağlık turizminde spesifik alanlarda yoğunlaşarak pazarlama yapmanın faydalı olacağı önerisinde bulundu. Akdeniz Şifa Hastanesi Genel Müdürü Ebubekir Aktaş’da bu proje kapsamında hem Antalya’nın hem de ülkenin bu pastadan payını alacağını kaydetti.

Almanya’da özellikle yaşlılara yönelik rehabilitasyon ve yaşlı bakımı konusunda büyük eksiklik ile ihtiyaç olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda çalışması gerektiğini ifade eden OFM Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Ahmet Arslantaş, her ülkenin ihtiyacına göre sağlık turizmi yapılması gerektiğini, örnek olarak da Araplar’ın check-up talep ettiklerini ve bu ülkeye yönelik olarak bu alandaki hizmetin pazarlanması gerektiğini söyledi.

KÜMELENME İLE GÜÇBİRLİĞİ SAĞLANABİLİR
Sağlık turizminin önemli paydaşlarından olan Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) üyesi Adnan Semerci, hastanın başına gelebilecek komplikasyonların garantiye alınması ve hastanın Türkiye’ye geldiğinde muhatabının güvenli kuruluşlar olması gerektiğini ifade etti. Sağlık turizminde en büyük güçbirliğinin kümelenmeyle sağlanacağına dikkat çeken Semerci, sektördeki en büyük problemin tanıtım ile etik problemler olduğunu, ortak fiyat politikası belirleyerek ortak tanıtım yapılmasının gerekliliğini anlattı.

Antalya Sağlık Turizmi Derneği (ANSAT) Direktörü Cengiz Yılmaz ise, Antalya’da öncelikle marka olabilecek alanların belirlenmesi gerektiğini ve Antalya’nın kanser tedavisi, organ nakli, plastik cerrahi ile tüp bebek alanlarında başarılı olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim