• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu ile İlgili Başbakanlık Genelgesi

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu ile İlgili Başbakanlık Genelgesi
Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu ile İlgili 2015/3 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 7 Şubat 2015 tarihli ve 29260 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

7 Şubat 2015 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 29260

GENELGE

Başbakanlıktan:

Konu :   Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu

GENELGE
2015/3

Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) öncelikli dönüşüm programları arasında yer alan “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı”nın eylem planında, “Sağlık Turizmine Yönelik Kurumsal ve Hukuki Altyapının Geliştirilmesi” öngörülmektedir.

Bu amaca yönelik olarak, ülkemize yurtdışından gelecek hastalar ile ülkemizde konaklayan ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan turistlerin, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında alacakları sağlık hizmetleri ve güvenli bir şekilde transferlerinin sağlanmasına yönelik tedbirler, sağlık turizmi tanıtım ve stratejisinin geliştirilmesi, hizmet kriterlerininbelirlenmesi, akreditasyonlara veri oluşturacak asgari hizmet sunum standartlarının tespiti, teşviklerin akreditasyon ile ilişkisinin kurulması, yabancı hastalar için uygulanacak fiyat listesinin oluşturulması ve yapılacak denetimlere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi konularında önerilerde bulunmak ve bu kapsamdaki iş ve işlemleri koordine etmek üzere Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur.

Kurul, Sağlık Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında; Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Ekonomi, Kalkınma, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlıklarından Genel Müdür düzeyinde temsilciler ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu temsilcilerinden oluşur.

Gerekli görüldüğünde, Kurul tarafından; çalışma grupları oluşturulabilecektir. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile özel sektör temsilcileri de toplantılara davet edilebilecek, çalışma gruplarında yer alabileceklerdir.

Çalışma gruplarının kimlerden oluşacağı, görevleri, çalışma usul ve esasları, yıllık toplantı sayısı ile toplantı zamanları Kurul tarafından belirlenecek ve ilgili kurumlara duyurulacaktır. Kurulun sekretarya hizmetleri, alınan kararların ilgili kurumlarca uygulanmasının takibi ve koordinasyonu Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu ile diğer çalışma gruplarınca yürütülecek çalışmalarda ve alınan kararların uygulanmasında ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım, bütün Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarınca titizlikle sağlanacaktır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.


Ahmet DAVUTOĞLU
Başbakan

 


 

ANKARA (AA) - Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Kurul, yurtdışından gelecek hastalar ile sağlık hizmetine ihtiyaç duyan turistlerin kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında alacakları sağlık hizmetlerine ilişkin iş ve işlemleri koordine edecek.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulduğuna dair Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı genelge, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgeye göre, Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) öncelikli dönüşüm programları arasında yer alan ''Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı''nın eylem planında, sağlık turizmine yönelik kurumsal ve hukuki altyapının geliştirilmesi öngörülüyor.

Bu amaca yönelik, Türkiye'ye yurtdışından gelecek hastalar ile ülkemizde konaklayan ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan turistlerin, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında alacakları sağlık hizmetleri ve güvenli bir şekilde transferlerinin sağlanmasına yönelik tedbirler, sağlık turizmi tanıtım ve stratejisinin geliştirilmesi, hizmet kriterlerinin belirlenmesi, akreditasyonlara veri oluşturacak asgari hizmet sunum standartlarının tespiti, teşviklerin akreditasyon ile ilişkisinin kurulması, yabancı hastalar için uygulanacak fiyat listesinin oluşturulması ve yapılacak denetimlere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi konularında önerilerde bulunmak ve bu kapsamdaki iş ve işlemleri koordine etmek üzere Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

Kurul, Sağlık Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında; Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Ekonomi, Kalkınma, Kültür ve Turizm ile Sağlık bakanlıklarından Genel Müdür düzeyinde temsilciler ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu temsilcilerinden oluşacak.

Gerekli görüldüğünde, Kurul tarafından çalışma grupları oluşturulabilecek. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile özel sektör temsilcileri de toplantılara davet edilebilecek, çalışma gruplarında yer alabilecek.

Çalışma gruplarının kimlerden oluşacağı, görevleri, çalışma usul ve esasları, yıllık toplantı sayısı ile toplantı zamanları Kurul tarafından belirlenecek ve ilgili kurumlara duyurulacak. Kurulun sekretarya hizmetleri, alınan kararların ilgili kurumlarca uygulanmasının takibi ve koordinasyonu Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu ile diğer çalışma gruplarınca yürütülecek çalışmalarda ve alınan kararların uygulanmasında ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım, bütün bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarınca titizlikle sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8665 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim