• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

'Sağlık turizmi' sektörel gururumuz oldu

'Sağlık turizmi' sektörel gururumuz oldu
Sağlık turizminde olumlu gelişmeler yaşamaya devam ediyoruz. Türkiye de sağlık turizminde en çok tercih edilen kaplıca ve termal tesislerimiz. Bunun yanında medikal alanda ise saç ekimi ve estetik operasyonlar, göz tedavileri, tüp bebek uygulamaları, fizi

Sağlık turizminde olumlu gelişmeler yaşamaya devam ediyoruz. Türkiye de sağlık turizminde en çok tercih edilen kaplıca ve termal tesislerimiz. Bunun yanında medikal alanda ise saç ekimi ve estetik operasyonlar, göz tedavileri, tüp bebek uygulamaları, fiziksel rehabilitasyon ve hemodiyaliz başlıca ilk sıralarda.

Plastik ve estetik cerrahi, açık kalp ameliyatı, deri hastalıkları, check - up, kanser tedavileri, kulak burun boğaz, diyaliz ve kalp-damar cerrahisi, jinekoloji, tümör ameliyatları, beyin cerrahisi, ortopedi ve diş gibi hemen her branşta ülkemiz tercih edilen ülke konumunda.

Yabancıların bu konuda Türkiye'yi tercih etmelerinin nedenleri arasında, sağlık kuruluşlarımızın, hizmet kalitemizin, teknik donanımlarımızın, sağlık personelimizin yüksek deneyimleri ve fiyat yönünden oldukça avantajlı oluşu.

Ayrıca, sağlık kuruluşlarımız turizm profesyonelleri ile el ele veriyor artık. Bunun örneği olarak, kampanyalar önemli yer tutuyor. Sağlıkla tatil birleşiyor paketler oluşturuluyor. Yurtdışından gelen hasta hem ülkemizde tatil yapabiliyor hem de sağlığına kavuşuyor...

Son yıllarda, ülkemizde sağlık turizminde iddialı yenilikler yaşandı. Medikal turizm de bu gelişmelerin yaşandığı sektörlerden biri.

Hastaların, medikal bazı tedaviler almak için yurtdışına seyahat etmesi olarak tanımladığımız medikal turizmde de dünyanın bir çok farklı ülkesinden çok sayıda hasta, tedavileri için artık Türkiye'yi tercih ediyor.

Biz kendi ülkemiz içinde bir takım zorluklar yaşıyoruz fakat istatistikler, yabancıların tercih ettiği kalitede olduğumuzu gösteriyor. Belki de bu nimetimizden yararlanmak için bir takım zorluklardan geçmemiz gerektiği içindir...Biz ülke içerisinde vatandaşımızı memnun edemeyen bir toplumuz ve bunun nedeni sıklıkla değişen yasalardan ve son günlerde gündem işgal eden bir çok sorunun varlığı belki...

Ama en azından bilelim ki yabancılar bizi tercih ediyor.

Dünya tarafından tanınmış Türk doktorlarımız var. Söz konusu doktorlarımız tarafından modem yöntemlerle gerçekleştirilen tıbbi uygulamalar ve operasyonlar, Avrupa, Amerika ve diğer ülkelere oranla Türkiye de çok daha ucuza mal oluyor.

Biz yıllarca hastane köşelerinde bekledik, bir çok hizmete zamanında ulaşamadığımız durumlar oldu, imkanlarımız iyi bir tedavi için yetmeyebildi. Uzun süren bekleyişler de yaşadık sektörde. Ama medikal sektöründe iyiye giden bir gelişme var unutmayalım. O da şu ki, 'Türkiye'yi tercih edenler aylarca, hatta yıllarca ülkelerinde tedavi olmayı beklemeden hemen tedavi olma imkanına sahip olabiliyorlar.' Ne diyelim darısı başımıza...

Artık sağlık kuruluşlarımız turizm profesyonelleri ile el ele vererek sağlıkla tatili birleştiren tedavi paketleri oluşturuyorlar, böylece sürpriz seyahat maliyetleri de ortadan kalkıyor ve yabancıların ülkemizi tercihi daha kolay gerçekleşiyor.

Sağlık turizminde attığımız bir önemli adım daha var. 15-18 Nisan tarihleri arasında Chicago'da, 'Medikal Turizm Konferansı' gerçekleşti. Konferansta, Türkiye ile Amerika arasında sağlık işbirliği kurulması için önemli adımlar atıldı.

2003 yılında 100 bin kişinin sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih ettiği, 2008 yılında ise 300 bin kişinin tercih ettiğini dile getirildi ve sektörde, Türkiye"nin büyümesine dikkat çekildi. Bu konferansın Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlayacağı yönünde görüşler oldu.

Son gelişme olarak, Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi ve Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen konferansın devamı 2010 yılında İstanbul'da yapılacak.

Gündemimizde Sağlıkta dönüşüm programı var. Son günlerde bu dönüşüm programını gerçekleştirirken de bazı ülkelerinin sağlık hizmetleri yakın incelemeye alındı. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, gezilen görülen ülkeler arasında, görülenin, Türkiye'nin, vatandaşlarına sağlık hizmetini sigorta anlamında da, sunum anlamında da oldukça üst seviyede sunan bir ülke konumuna geldiğini de söyledi.

Ülkemiz, sağlık sektörünün bir çok noktasında, bilgi birikimi olan, tecrübesi olan, yetenekli doktorlarla dolu. Biz her ne kadar sorunlar yaşayıp, ülkemizdeki sağlık adamlarımızı çeşitli nedenlerden dolayı yurtdışına gitmeye mecbur bıraksak ta, bu yasana gelişmeler sektörde gururumuz oluyor. Bu derece güçlü durumda olduğumuz ama yinede sürekli şikayet ettiğimiz sağlık sektöründe hala anlayamadığımız dönüşüm programlarıyla uğraşıyoruz. Yurtdışından tercih ediliyoruz, gururlanalım tabi ki de ama ya biz ne olacağız?

Küresel Ana Haber

Bu haber toplam 2527 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim