• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık turizminde çıta yükseldi!

Sağlık turizminde çıta yükseldi!
Türkiye'den sağlık turizmi atağı. Havadan, telefondan, televizyondan 7 dilde Türk hastaneleri ve doktorlarının tanıtımı yapılacak.

Türkiye, sağlık turizminde çıta yükseltti. Yabancı hastadan 20 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye, ilk kez uluslar arası turizm tanıtımlarına sağlık turizmini de ekledi. Sağlık Bakanlığı, özel ve devlet hastaneleri olmak üzere tüm yabancı hastalara Türkiye'deki tedavilerinde garanti vererek kendisi sorumluluğu üzerine aldığını resmen bildirdi. 

HASTANE ACENTASI GELİYOR

Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda sağlık turizmi ile ilgili yeni kararlar alındı. Sağlık Turizmi'nde hastanelerin yurtdışından tek tek hasta bulmak için vahşi rekabete başlaması EKK gündeminde tartışıldı. Geçmişte rekabet nedeniyle Türkiye'nin kıyı bölgelerindeki otellerin oda fiyatlarının 5-6 dolara kadar düştüğünü hatırlatan Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi için de aynı tehlikenin gündemde olduğunu bildirdi. Özellikle özel hastanelerin yurtdışından hasta bulabilmek için sürekli fiyatları düşürmeye başlaması üzerine Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Aracı Kurumları yönetmeliği yayınlayacak. Hastaneler kendisi hasta bulmayacak aynı turizmde olduğu gibi aracı firmalar hastayı bulacak. Sağlık Turizmi Aracı Kurumları yönetmeliği Temmuz ayında yayınlanarak yürürlüğe girecek. 

DOĞRU SEÇİM 

Türkiye, turizmde olduğu gibi sağlık turizminde de tüm dünyada reklamlarla başlayacak. Tanıtım filmlerinde 'Doğru Tercih' anlamına gelen İngilizce Right Choise (RC) sloganı ile kendisini tanıtacak. 

HAVADAN BUSSİNESS TANITIM

Türkiye sağlık turizmi tanıtımını havadan da yapacak. Türk Hava Yolları, Lufthansa, British Airways, Katar Emir Air gibi dünyaca ünlü havayollarının ekranlarında Türkiye'nin sağlık turizmi videoları gösterilecek. 

SAĞLIK YÜZÜ HOLLWOOD'DAN

Türkiye'nin sağlık turizmi tanıtım yüzü, Kuzuların Sessizliği filminden tanınan Hollywood yıldızı Julianne Moore oldu. Moore şu sıralar Los Angeles'ta, Türkiye'nin yeni tanıtım filminin çekimlerini gerçekleştiriyor. Türkiye ilk kez turizm tanıtımlarında sağlık turizmine de ayrı yer verecek. 

CEPTEN DOKTOR BULUNACAK

Türkiye sağlık turizmi tanıtımlarını teknolojiye de aktardı. Akıllı cep telefonlarına 7 dilde Türk hastane ve hekimlerinin application indirilebilecek. Böylelikle telefon dili Almanca, Rusça, İtalyanca, İngilizce, Arapça, Fransızca, İspanyolca olan vatandaşlar programa girdiklerinde kendi dillerinde aradıkları branşta tedavi veren hastane, hekimlerle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecekler.

2014'te 5 MİLYAR DOLAR

Türkiye, 2013 yılında sağlık turizminde 2,5 milyar dolar gelir elde ederken 2014 yılı hedefi 5 milyar dolar. 2023 yılı hedefi ise 20 milyar dolar olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3342 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim