• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Turizmi'nde Diş Hekimliği

Sağlık Turizmi'nde Diş Hekimliği
Uygun fiyatlar ve dünya standartlarında tedavi yöntemleri ile Türkiye son yıllarda sağlık turizminde öne çıkan ülkeler arasına girdi.

Uygun fiyatlar ve dünya standartlarında tedavi yöntemleri ile Türkiye son yıllarda sağlık turizminde öne çıkan ülkeler arasına girdi. Türkiye, 2013 Medikal Turizm Değerlendirme Raporu’na göre her yıl yaklaşık 300 bin yabancı hastaya şifa dağıtıyor. Özellikle özel sağlık sektörü, medikal turizmde önemli bir rol oynuyor. Medikal turizm hizmetlerinin yüzde 91’ini özel sağlık sektörü sunarken, yüzde 9’unu kamu hastaneleri sunuyor. Sağlık turizminin en gözde alanlarından biri de Ağız ve Diş Sağlığı tedavileri.

Kaliteli Sağlık Hizmetlerinin Uluslararası Standartlarda daha uygun koşullarda sunulması, hastaların Türkiye’yi tercih etmelerinde etkin rol oynamaktadır. Batı ülkelerinde hasta bekleme süresinin çok uzun olması, sağlık hizmetlerinin pahalı olması, sigorta kapsamlarının daralmaya başlaması ve son yıllarda sağlık alanında Türkiye'nin geçirdiği dönüşüm ülkemizi yurtdışına hasta gönderen ülke olmaktan çıkarıp yabancı ülkelerden hasta kabul eden, şifa dağıtan ülkemizi cazip ve avantajlı konuma taşıdı.

Türkiye Merkezli Sağlık kuruluşları, sadece Türkiye'de değil Yabancı ülkelerde de Sağlık merkezleri açarak hizmet götürüyor. 1997 yılından günümüze diş hekimliği alanında başarılı adımlarla 4. ülkede 5. Diş Tedavi Merkezini Almanya’nın Frankfurt şehrinde hizmete sunan Türkiye merkezli DentEuropa Dental Grubu'nun Diş Tedavi Klinikleri İstanbul, Manisa, Kampala(Uganda), Darüsselam(Tanzanya) ve Frankfurt'ta faaliyet göstererek hastalara kendi ülkelerinde de ISO 9001 kalitesinde hizmet veriyor. DentEuropa Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi Emin Şimşek, DentEuropa Dental Grup olarak yurtdışı hastalarına, aynı kaliteyi yüzde 35-40 daha ekonomik sunmakla kalmayıp yabancı ve Türk hastalara havaalanı transferleri ve otel destekleri ile son derece rahat yolculuk etmeleri ve tedavi sürecini keyifle geçirmeleri konusunda yardımcı olduklarını belirtti.

Yurtdışı hastalarına, Almanca, Fransızca, İngilizce ve Rusça bilen hasta danışmanları ile güçlü bir iletişim esasıyla çalışan DentEuropa uzman ve tecrübeli hekim kadrosu ile Çene cerrahisi, İmplantoloji, Protetik Tedavileri, Dişeti hastalıkları, Çocuk Diş hekimliği, Ortodonti ve Endodontik tedavileri ile dünya standartlarında hizmetiyle birçok hastayı ülkemize getirerek "Avrupa'dan Euro , Afrika'dan Dolar" girişi sağlanarak , ülkemiz Ekonomisinin cari açık sorununa katkı sağlıyor.

Türkiye’nin Avrupa ve Afrika‘nın sağlık üssü olması için diğer sağlık grup ve merkezleri gibi çalıştıklarını belirten Şimşek, “Şu anda Almanya’da büyük bir sağlık sigortasının Türkiye Exclusiv partnerliğini almış bulunuyoruz. Bu konuda franchise vermemiz konusunda Türkiye'nin pek çok şehrinden teklifleri 2014 yılından itibaren değerlendireceğiz" dedi.

Bu haber toplam 13151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim