• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Sağlık turizminde hedef 2 milyon turist

Sağlık turizminde hedef 2 milyon turist
Türkiye sağlık turizminde büyük atak halinde.Yapılan çalışmalar sonucunda dünya standardına ulaşan sağlık faaliyetleri ve doğal kaynakları sayesinde Türkiye son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonları arasında.

Hem maliyet avantajı hem gezme fırsatı hem de kaliteli teknolojik altyapı sunan Türkiye, yurt dışındaki hastaların tercihlerinin başında geliyor. Birçok Avrupa ülkesine göre yüzde 60 oranında daha ucuz olan Türkiye gelişmiş alt yapısını “Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı (Health Sumex)” ile daha geniş bir pazar haline getirmeye hazırlanıyor.

Sağlık turizminde şu an da Türkiye’nin dünyada beşinci sırada yer aldığını belirten HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dadak Dayangaç “Türkiye sağlık alanında son yıllarda çok ciddi bir atılım sağladı. Bunun neticesinde de dünyanın birçok yerinden özellikle de Avrupa’dan ciddi bir hasta akımı var” dedi.

HEDEF 2 MİLYON KİŞİ VE 20 MİLYAR DOLAR GELİR  

Türkiye’nin sağlık turizmindeki rakamların gederek geliştiğini ve hedefin 2023 yılında 2 milyon uluslararası hastayı Türkiye'de tedavi etmek olduğunu söyleyen Dayangaç “Bu nedenle hem turizmciler ayağında hem de sağlık sektörü ayağında çalışmalar sürüyor. Kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılan inşaatlar var. Onlar da 2016-2017 yılında devreye girecek. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra sağlık turizminden gelir beklentisi 2017-2018 yıllarında 9-10 milyar dolar, 2023 yılında da 20-25 milyar dolar” diye konuştu.

SAĞLIK İLE TURİZMİN İŞ BİRLİĞİ

Türkiye’nin zorunlu tıbbi çalışmalar açısından çok önemli bir yerde olduğunun da altını çizen Dayangaç “Zorunlu olmayan operasyonlar içinde Türkiye ciddi bir merkez. Örneğin dünyada en çok plastik cerrah uzmanına sahip olan ülkeler arasındayız. ABD’de ve Avrupa’da çok pahalı olanestetik işlemlerini Türkiye’de hem daha başarılı hem de daha uygun şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Bunun gibi avantajlar sayesinde Türkiye birçok alanda yurtdışındaki hastaların göz bebeği. Türkiye’ye gelen sağlık turistleri için başka avantajlı bir konuda hem sağlık imkânlarından hem de doğal ve tarihi turizmi sonuna kadar yaşayabilmeleri. Tedavi amaçlı ülkemize gelen bir sağlık turisti ülke içerisindeki diğer turizm alanlarına da destek oluyor. Biz de bu nedenlerle Health Sumex ile birlikte Sağlık Turizmi alanında dünyanın önde gelen kişi ve kurumlarının aynı çatı altında bir araya getirerek Başkent Ankara’nın marka kent olması amacıyla çalışmalar gerçekleştireceğiz. Avrupa, Asya, İskandinav Ülkeleri, Ortadoğu Ülkeleri, Amerika, Balkan Ülkeleri ve Afrika ülkelerinden T.C. Ekonomi Bakanlığı kapsamında gelecek olan ülke heyetleri fuar katılımcıları, Ankara'nın sağlık turizmi konusunda imajını güçlendirecek ve sağlık sektörü alanındaki aktörler arasındaki iş birliğini artıracak. Katılımcıların mevcut ticaretlerini pekiştirmeleri ve geliştirmeleri, en yeni teknolojileri takip edebilmeleri ve B2B görüşmeler yaparak çok kısa zamanda sektörle ilgili geri dönüşüm ve verim alabilmeleri açısından katkı sağlayacak” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim