• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Turizminde İlk adım

Sağlık Turizminde İlk adım
Sağlık Turizminden 8 Milyar Dolar Gelir Bekleyen Türkiye İlk Büyük Adımı Kazakistan'da Attı

Türkiye Sağlık Turizminden Daha Çok Pay Almak İçin Harekete Geçti. Rixos Oteller Zincirinin Öncülüğünde Türkiye'nin Önde Gelen 100 Oteli, Yurtdışından Daha Fazla Sağlık Turisti Çekebilmek İçin Geniş Bir Organize Başlatıyor.

Türkiye sağlık turizminden daha çok pay almak için harekete geçti. Rixos Oteller zincirinin öncülüğünde Türkiye'nin önde gelen 100 oteli, yurtdışından daha fazla sağlık turisti çekebilmek için geniş bir organize başlatıyor. Türkiye Sağlık Turizmi Organizasyonu namı diğer Turkish Health Tourism Organization ( TUHETO) bu konuda ilk çıkarmayı Kazakistan'a yaptı. Planlanan organizasyon ile Türkiye'nin 2015 yılında 8 milyar dolar gelir elde edebileceği belirtilen yetkililer, hastane ile otelin birleşmesini önemsiyor.

Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'daki Rixos Otel'de yapılan organizasyona Almatı Başkonsolosu Yeşim Kebapçıoğlu, TUHETO Kurucu Danışma Kurulu üyesi İbrahim Artukarslan, elçilik yetkilileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Acıbadem, Sema, Alman Hastanesi, Memorial ve Hilton gibi Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşları başta olmak üzere 15 hastane ile Kazakistan'a adeta çıkarma yapan TUHETO Kazakistan'da tanıtım çalışmalarına başladı. İki gün boyunca Türk sağlık sektörünü Kazakistan'da tanıtma fırsatı bulacak olan hastaneler, Kazak halkının ilk günkü ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirttiler.

Çalışmaları hakkında bilgi verene TUHETO Kurucu Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Artukarslan, bugüne kadar Kazak halkının önüne sadece fuarlar ile çıkıldığını ve Türkiye'deki gelişen sağlık sektörünün yeteri kadar tanıtılmadığını söyledi.

Türkiye'nin son dönemlerde özellikle sağlık alanında bütün dünyaya kafa tutacak seviyeye geldiğini ve bu gelişmelerin bütün dünyaya anlatılması gerektiğinin altını çizen Artukaslan, bu kapsamda Türkiye'deki önemli sağlık kuruluşlarının bu projeye katılarak destek verdiklerini belirtti.

İbrahim Artukarslan, yılda 25 milyar dolar yabancı sermaye çeken ve hızla kalkınan Kazakistan'da Rixos'un iki oteli bulunduğunu, tedavi ile ilgili çok talep alınca da turizm ile sağlık sektörünü bir araya getirme kararı aldıklarını ifade etti.

Artukarslan, sağlık turizmi tanıtım işine bundan sonra Brüksel, Frankfurt, Dubai, Bakü, Moskova, Trablusgarp ve Kiev gibi birçok merkezde devam edeceklerini kaydetti.

Başkonsolos Yeşim Kebapçıoğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin her alanda geliştiğine dikkat çekerek: "Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin en önemli halkasından biri olan sağlık sektörü, bu organizasyon ile hayata geçirilmiştir." dedi.

Türkiye'nin son dönemlerde özellikle sağlık sektöründe yapmış olduğu atılımlar ile bütün dünyada cazip hale geldiğini de sözlerine ekleyen Kebapçıoğlu, Kazakistan'a yapılan bu yatırımların ile iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar sağlam olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

SEMA HASTANESİ KAZAKİSTAN'DA ŞUBE AÇIYOR

Organizasyona katılan Türkiye'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Sema Hastanesi ,önümüzdeki aylarda Kazakistan'a şube açıyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Sema Hastanesi İşletme Müdürü Sedat Erten, gerekli bütün çalışmaların yapıldığını ve önümüzdeki 3 ay içinde Almatı'da şube açacaklarının müjdesini verdi. Erten, uzun zamandır Kazakistan'ı takibe aldıklarını söyledi.

Türkiye'deki Sema Hastanesi ile uluslararası standartlarda hizmet sunduklarını belirten Erten, Almatı'da hastane için bina bulduklarını; açılacak hastanenin Kazakistan'ın sağlık sektörünü büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Moskova başta olmak üzere Orta Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinin bazılarında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde, hem Türkiye'nin turizm potansiyeli hem de modern sağlık olanak ve sistemlerinin tanıtılması planlanıyor.
 

sondakika.com

Bu haber toplam 5440 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim