• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlık turizminde Türkiye Azerbaycan İşbirliği güçleniyor

Sağlık turizminde Türkiye Azerbaycan İşbirliği güçleniyor
TÜRSAB Sağlık Turizmi Komitesi Üyesi ve Agne Tur'un sahibi Ali Kaya;Bakü'de düzenlenen BİHE Sağlık Fuarı'nda Azerbaycan ve Türkiye adına yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 18-20 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen BİHE –Sağlık Fuarı'nda iki ülke adına verimli görüşmeler yapıldığını belirten TÜRSAB Sağlık Turizmi Komitesi Üyesi ve Agne Tur'un sahibi Ali Kaya; fuarın yeni işbirliği fırsatları yaratılması adına verimli geçtiğini aktardı. 

Bakü Expo Center'da düzenlenen BIHE Sağlık Fuarı ile ilgili sorularımızı yanıtlayan TÜRSAB Sağlık Turizmi Komitesi Üyesi Ali Kaya, aynı zamanda uzun yıllardır ülkemizde sağlık turizmine yön veren aktif temsilcilerinden.. Fuar ile ilgili görüşlerini paylaşan Ali Kaya şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'ye ilgi çok büyük çünkü aynı dili konuşuyoruz, aynı din, kültürden geliyoruz. Azerbaycan ile Türkiye arasında sağlık turizminin gelişimine yönelik birlik ve beraberlik içinde yeni yatırımlar, projelerin yanısıra her iki ülkedeki hastanelerin tanıtımı ve sigorta mevzuatlarını görüştük. Azerilerin Türkiye'deki hastaneleri tercih ettiklerini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Azerbaycan Sağlık Turizmi Birliği Başkanı Ruslan Quliyev ile verimli görüşmeler yaptık. Ayrıca tüm ilgili STK Başkanlarının katıldığı üst düzey bir toplantıya davet edildik, karşılıklı işbirliği fırsatlarını konuştuk." dedi. 

Türkiye'ye sağlık turizmi için gelmek isteyenlerin kendi başlarına hareket etmemelerini, seyahat acentalarını tercih etmeleri gerektiğini belirten Ali Kaya; acentaların sağlık turizminin en önemli ve yasal aktörleri olduğunun altını çizdi. 

Görüşmelerin en kısa zamanda son haline getirilerek iki ülke arasında anlaşmaların imzalanacağı hususunu Bakü Turizm Müdürünün kendisine ilettiğini belirten Ali Kaya; Sağlık turizminin geliştirilmesi için Kamu Hastaneleri ve Üniversite hastanelerinin de devreye sokulması gereğine de dikkat çekti. 

Fuar ile eş zamanlı düzenlenen "Sağlık Turizminde TÜRSAB ve Azerbaycan İlişkilerinin Rolü ve Önemi" konulu panele sağlık sektörünün ilgisinin yoğun olduğunu belirten Kaya, Azerbaycan Sağlık ve Termal Turizm Destek Birliği Başkanı Ruslan Quliyev, ve T.C. Bakü Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Meral Barlas, Turizm Müdürü Aydın İsmiyev, T.C Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Birim Sorumlusu Oğuzhan Kaya, Uzman Dr. Zafer Çukurova, Tanıtma Müşavirliği Kültür Müşaviri vekaleten Hamit Karadeniz, THY Bakü Müdürü Seyfullah İlyas'ın konuşmacı olarak katıldığını aktardı. 

Ali Kaya panel detayları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

TÜRSAB Sağlık Turizmi Komitesi Başkan Yardımcısı E.Emre Afanyalı "Dünyada Sağlık Turizmine Genel Bakış" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sağlık Turizminde Güçlü Bir İşbirliği'' konulu Azerice bir sunumla birlikte gelen soruları cevapladım. Sağlık turizminde işbirliğini tek taraflı düşünmediğimizi, iki ülke arasında karşılıklı turist gönderilmesi konusunu konuştuk. THY'nin Azerbaycan'a uçak seferlerinin sıklığı ve bilet fiyatlarının daha uygun olması gündeme getirildi. Emre Afanyalı bütün programı büyük bir titizlik ve başarıyla hazırladı. Katılımcılar Türsab'ın çok başarılı B2B görüşmeler sağladığı ve verimli geçtiğini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler" şeklinde konuştu. 

Fuara turizmin başkenti Antalya'dan kimler katıldı sorumuzu yanıtlayan Kaya; "hiç turizmcilerden katılım olmadı. Bizler TÜRSAB Sağlık Komitesi sorumlusu olarak katıldık. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği son anda katılmaktan vazgeçti. ANFAŞ'ın ve Kamu hastanelerinin de tanıtım cdleri ise tarafımızdan dağıtıldı." yanıtını verdi.

Turizm Haberleri

Bu haber toplam 6561 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim