• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık turizminde ülkemize ve 2023 hedefine yapılan ihanet…

Sağlık turizminde ülkemize ve 2023 hedefine yapılan ihanet…
Son Günlerde çağdaş olmayan mevcut yasa ve yönetmelikler gerekçe gösterilerek Ağız ve Diş Sağlığı konusunda özellikle internet sitesinden üyelerimizin yaptığı tanıtım faaliyetleri ile ilgili , Kurumlarımız kapatılma tehlikesi ...

Son Günlerde çağdaş olmayan mevcut yasa ve yönetmelikler gerekçe gösterilerek Ağız ve Diş Sağlığı konusunda özellikle internet sitesinden üyelerimizin yaptığı tanıtım faaliyetleri ile ilgili , Kurumlarımız kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Şu ana kadar hiçbir teşvik desteği almadığı halde yıllık tahminen 200 Milyon Euro civarında ülkemize katkı sağlayan ve ivmesi hızla artan Dental Sağlık Sektörümüz ve üyelerimiz moral bozukluğu ve kafa karışıklığı yaşamaktadır.

Çünkü,

 Ekonomi Bakanımız Sayın  Zafer Çağlayan  Basın Toplantısı ile yaptığı sunumda Dış Ticaret açığının Hizmet Sektörü ihracatı ile hızla kapanacağı bilinci taşıdıklarını, dolayısıyla 4 Sektör için (Sağlık, Eğitim, Film ve Yazılım) 21.03.2011/27781 Sayılı tebliğ  ile Yurt Dışı Tanıtım ve Pazar Araştırma Desteği kararı almış ve genelgesi yayımlamıştır. Fakat daha önceki aynı bakanlığın çatısı altındaki Reklam Kurulu, bir çok Ağız ve Diş Sağlığı Kuruluşuna  internet sitelerindeki tanıtımlar gerekçe gösterilerek ve ulusal reklam statüsüne sokarak 73.966TL reklam cezası vermiştir.

 İnternet ortamındaki tanıtım ise Yurt Dışından gelecek hastalarımızın Sağlık Turizm Potansiyelini tanıması için çok önemli bir tanışma noktasıdır. Sağlık Turizmi yapan ve rakibimiz olan bütün ülkeler internet sitelerinde fiyat bazlı, teknolojik imkanlar, vaka örnekleri, mekanların fiziki şartları, iç ve dış bina görselleri, uyguladıkları kampanyaları duyurabilirken, ülkemizde bu sayılanların hepsi yasak kapsamına girmektedir. Ekte diğer ülkelerin internet sitelerinden örnekler bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı; Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı adı altında Sağlık Turizmini Teşvik ederken, fiyat listesi vb. yayımlarken; Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla Türk Diş Hekimleri Birliğinin(TDB) Mevcut Kanun ve Yönetmelikleri ve TDB nin çıkarmış olduğu Etik Kuralları!  gerekçe gösterilerek şikâyetleri dikkate almakta ve Özel Ağız ve Diş Sağlığı Kuruluşları Kapanma Tehditleri ile karşı karşıya kalmaktadır.

Dental Sağlık Turizmi yapan kuruluşların tanıtımla ilgili kanun ve yönetmeliklerinin, rekabet etmekte olduğumuz diğer ülkelerin şartlarına ve çağdaş standartlara uygun hale getirilmesi ve bu süreç içerisinde ilgili kuruluşlara daha esnek davranılması gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

 

 

ADİSSAD

Ağız ve Diş Sağlığı Kuruluşları Derneği

Yönetim Kurulu    

adissad-agiz-ve-dis-sagligi-kuruluslari-dernegi.jpg

Bu haber toplam 4003 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim