• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık turizminde yıllık 100 milyon TL kayıp

Sağlık turizminde yıllık 100 milyon TL kayıp
Yakın zamana kadar Avrupalı zengin turistlerin ilgi odağı olan Türkiye, bilinçsiz ameliyat yapan denetimsiz firmalar yüzünden sağlık turizmine büyük paralar harcayan kesimi kaybetmeye başladı.

Ülkemiz, sağlık turizminde son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Hızlı büyümenin yanında denetimsiz kalan bazı sektörler ise bu hızlı yükselişi adeta baltalar nitelikte işler yapmaya başladı.

Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, “Merdiven altı firmalar yüzünden zengin Avrupalı turistleri kaybetmeye başladık” dedi.

8-10 yıl öncesine kadar zengin Avrupalı turistlerin saç ekiminde birinci tercihi olan ülkemizin giderek bu potansiyelini kaybetmeye başladığını belirten Kenan Acıkök, “Sadece İstanbul’da 200’ün üzerinde merdiven altı diye tabir edilen saç ekim merkezi bulunuyor. Bizim dalımız çok hassas bir dal. Kesinlikle referans yoluyla ilerleyen bir tedavi yöntemi. Memnun kalanın tavsiye ettiği gibi, memnun kalmayanın da negatif etkisini unutmamamız gerekir.

Sırf merdiven altı yapılan saç ekimleri yüzünden büyük kayıplar yaşıyoruz. Saç ekimi için gelen insanlar diğer sağlık konularında da hizmet alabiliyordu. Ülkemize gelen zengin Avrupalı sayısında gözle görülür bir azalma söz konusu. Bunun da ülkemize faturasının yaklaşık 100 milyon lira civarında olduğunu düşünüyoruz.” Diye konuştu.

‘DEVLET EL ATMALI’
İşini düzgün yapan firmaların hala Avrupalı zenginlerle çalıştığını anlatan Acıkök, “Fakat işini düzgün yapan firma sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçemiyor. Bizim sektörümüzdeki denetimsizlik, işten anlamayan herkesin el attığı bir alan konumuna gelmesine yol açıyor. Eğer devlet merdiven altı diye tabir edilen ve işin ehli olmayan insanlar tarafından yapılan bu kişileri denetim altına almazsa daha büyük zararlar kaçınılmaz olacaktır. 8-10 yıl öncesine kadar 7-8 bin Euro’lara yaptığımız ameliyatlar (saç ekimi) şimdi 3-4 bin Euro’lara kadar düştü” diye konuştu.

Şu anda hastaların büyük çoğunluğunun zengin Araplar’dan oluştuğunu ifade eden Kenan Acıkök, eğer işten anlamayan kişilerin yaptığı ameliyatlar önlenmezse bir süre sonra onları da kaybetme durumunda kalabileceğimizi söyledi. Acıkök, “Israrla söylüyorum; ülkemize saç ekimi için gelen hasta diğer sağlık problemlerini de burada çözmeye çalışıyor. Bu da ülkemizin için büyük bir potansiyel demek. Ülkemize büyük oranda referans yoluyla hasta çektiğimiz için kötü referansa karşı bir tedbir alınmalı. Sadece merdiven altı firmalar yüzünden ülkemizin sağlık turizminden 100 milyon liran civarında kayıp yaşadığını düşünüyoruz" dedi.

‘DEVLETİN SAÇINI DA BİZ EKİYORUZ’
17 senelik bir firma olduklarını belirten Kenan Acıkök, “Etiler, Levent, Sarıyer, İstinye, Yeniköy gibi estetiğin merkezi konumunda bulunan İstinye Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Sayın Cengiz Tamer de saçını ektirmek için Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi’ni tercih etti. Bu da bizi oldukça onore etti. Yani devletin saçını bile biz ekiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2952 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim