• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık turizmine Türkiye'nin bakış açısı değişti

Sağlık turizmine Türkiye'nin bakış açısı değişti
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, sağlık harcamalarındaki açığın sağlık turizminden gelen gelirle kapatılacağını belirterek, "Sağlık turizmine Türkiye'nin bakış açısı değişti" diye konuştu.

ZEHRA AYDIN - Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, sağlık harcamalarındaki açığın sağlık turizminden gelen gelirle kapatılacağını belirterek, "Sağlık turizmine Türkiye'nin bakış açısı değişti. Çünkü artık sağlık turizmi Sağlık Bakanlığı projesi olmaktan çıktı, bir devlet politikası haline geldi" dedi.

Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık turizminin yapılandırılması ile ilgili sürecin Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yönetildiğini bildirdi.

Sağlık turizminin Türkiye'de sağlık alanında verilen ekonomik açığı kapatacak bir değer olduğunu belirten Tontuş, tıbbi cihazlara, tıbbi yazılımlara ve ilaçlara verilen ödemeler nedeniyle sağlık harcamalarında eksiye düşüldüğünü ifade etti.

Sağlık harcamalarındaki açığın sağlık turizminden gelen gelirle kapatılacağını kaydeden Tontuş, "Bununla alakalı yıllardır birçok çalışma var. 26 Aralık 2013 itibariyle sağlık turizmine Türkiye'nin bakış açısı değişti. Çünkü artık sağlık turizmi Sağlık Bakanlığı projesi olmaktan çıktı, bir devlet politikası haline geldi" diye konuştu.

Sağlık turizminin kalkınma planında yer alan başlıklardan biri olduğunu vurgulayan Tontuş, Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda 6 bakanlığın bu konuyla ilgili eş güdümlü olarak çalıştığını dile getirdi.

Türkiye'de sağlık turizminin termal, medikal ve ileri yaş olmak üzere üç ana başlık altında toplandığını anlatan Tontuş, "Türkiye'de farklı hedef bölgeleri seçiyoruz. Örneğin, termal turizm için temel hedefimiz Denizli ve etrafı, Medikal turizm için Antalya, İstanbul ve Bursa'yı önceliyoruz" ifadesini kullandı.

-Sağlık turizminde hedef 1.5 milyon kişi

Sağlık turizminde Türkiye'ye gelen turist sayısının 400 bini geçtiğine dikkati çeken Tontuş, temel turist hedefinin ise 1.5 milyon kişi olduğunu aktardı.

Sağlık turizminde sadece tesislerin yapılmasının yeterli olmayacağını vurgulayan Tontuş, şöyle konuştu:

"Sadece yatacak yer değil, gelen turistlerin sosyal yaşamlarını devam ettirebilecekleri komple bir tesislerin kurulmasını istiyoruz Bu da belediyelerin katkılarıyla olabilir. Burada belediyelerinde kendi şehirlerinin bir adım ileri gitmesi için taşın altına eline koyması gerekiyor. Bütün belediyelerin Türkiye'de Denizli ve Pamukkale Belediyesi'ni örnek almasını isterim. Yaklaşık bin dönümlük bir araziyi bu hedefe yönelik ayırdılar ve gelecek yıl ocak ayından itibaren Türkiye için ve özellikle de kendi bölgeleri için çok büyük bir gelir kaynağı olacak."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4850 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim