• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

'Sağlık turizminin altyapısını oluşturuyoruz'

'Sağlık turizminin altyapısını oluşturuyoruz'
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Sağlık Bakanlığı olarak, yılbaşından bu yana yedi bakanlık, üniversitelerimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ile sağlık turizminin altyapısını oluşturuyoruz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak, yılbaşından bu yana yedi bakanlık, üniversitelerimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ile sağlık turizminin altyapısını oluşturuyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği 2015 Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu oturumun hem Bursa hem de diğer katılımcı şehirler için verimli olmasını diledi.

Türkiye'nin hemen hemen her boyutuyla dinamizm içeren, her geçen gün farklı farklı alanlarda yenilik ve yatırımlara imza atan bir ülke olduğunu belirten Müezzinoğlu, Bursa'nın da bunların başında geldiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak, geçen sene Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve bu birimin altında 6 enstitü kurduklarını hatırlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu enstitülerden biri Kanser Enstitüsü. Biyoteknoloji Enstitüsü, Kronik Hastalıklar Enstitüsü, diğer bir tanesi de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü. Bir tanesi de Akreditasyon Enstitüsü. Akreditasyon Enstitüsünü önemsiyoruz çünkü sağlık hizmetlerinin sunumunda standart ve kaliteyi önemsiyoruz. Türkiye'yi sağlık turizminde bölge merkezi yapmak istiyoruz. Akredite olmayan sağlık kuruluşları bizim sağlık turizminde iddialı olmamızın altyapısını sağlıklı oluşturamayacakları için istiyoruz ki sağlık turizminde sağlık hizmeti sunan tüm kuruluşlarımız akredite kuruluşlar olsun, akredite almış kuruluşlarımız ile sağlık turizminin güçlü altyapısını kuralım. Türkiye olarak, bu anlamda 2002 yılından önce her yıl yaklaşık 110 bin vatandaşımız yurtdışına teşhis ve tedavi için gidiyordu. 2014 yılında Türkiye'ye yurtdışından, Avrupa'dan, Rusya'dan, Türk cumhuriyetlerinden, Ortadoğu'dan 496 bin yani yaklaşık 500 bin kişi sağlık hizmeti almaya gelen yabancı var."

Müezzinoğlu, Türkiye'ye teşhis ve tedavi amacıyla gelen kişi sayısının hızla yıllık 1 milyonun üzerine çıkacağını dile getirdi. Bunun altyapısı için çalıştıklarına değinen Müezzinoğlu, "Başbakanlığımız, Sağlık Bakanlığına sağlık turizminin koordinasyonunu verdi. Sağlık Bakanlığı olarak, yılbaşından bu yana 7 bakanlık, üniversitelerimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ile sağlık turizminin altyapısını oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık turizminde termalin önemli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, bu alana farklı bir boyut kazandırmayı önemsediklerine işaret etti.

Türkiye'de termal sağlık turizminin köklü bir geçmişi bulunduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "78 milyon ülke insanımız, sağlıkla ilgili olmayan vatandaşımız bile burada güçlü bir altyapımızın olduğunu biliyor. Altyapısı güçlü, standartları yüksek, dünyaya da saygın bir sunum yapabilen, destinasyon merkezleri olabilen bir ülke olabilmek istiyoruz. Bu destinasyonu öncüsü de geçmişten gelen kültürel altyapısıyla Bursa olacak" diye konuştu.

Toplantıda, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği Genel Temsilcisi Michel Thomas Penette, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile sektör temsilcileri katıldı.

Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim