• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

"Sağlık turizminin öne çıkartılması gerekiyor"

"Sağlık turizminin öne çıkartılması gerekiyor"
Samsun Valisi İbrahim Şahin: "Samsun'da özellikle sağlık turizminin öne çıkartılması gerekiyor"

Vali İbrahim Şahin, Samsun'da özellikle sağlık turizminin öne çıkartılması gerektiğini söyledi.

Vali Şahin, Yelken Kulüp'te basın mensupları ile bir araya geldi.

Basın mensupları ile kendisini meslektaş olarak gördüğününü söyleyen Şahin, Samsun medyası için kendisinin bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Samsun'da öncelikli olarak hayata geçirilmesi gereken konulara değinen ve ilk olarak Samsun'un kendi içinde markalar üretmesi gerektiğini vurgulayan Vali Şahin, "Marka kent Samsun veyahut Samsun'da üretilen ürünlerin dünya pazarında bir markaya dönüşmesi ile ilgili bir markadan bahsediyorum. Çünkü öyle bir dünyada yaşıyoruz ki markasız bir ürün ürettiğinizde markalı aynı ürünün neredeyse onda biri fiyatına alıcı buluyor" diye konuştu.

Samsun'un medikal ürün üretimi konusunda iddialı olduğunu, Bafra'da yapımı devam eden ve iki aşamada sürdürülen Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin ikinci aşama bölümünün Medikal Aletler Organize Sanayi Bölgesi adı altında isimlendirildiğini kaydeden Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Bir an önce oraya medikal ürün üreten insanların, şirketlerin taşınması ve üretimi orda yapmaları ile ilgili bir karar aldık. İnşallah orada önümüzdeki dönemde 13 bin değilde, 23 bin, 33 bin farklı aletler üretilir. Ama en önemlisi marka değeri yüksek olan ürünler üretilebilir."

- "Sağlık turizminin öne çıkartılması gerekiyor"

Samsun'un turizm konusunda bulunduğu yerin çok gerisinde olduğunu, turizm potansiyeli olmasına karşı Samsun'a az turist gelmesinin şaşırtıcı olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Biraz bunu fırsat gibi gördüm. Çok küçük dokunuşlarla Samsun'a çok ciddi anlamda turist çekeceğiz anlamına geliyor. 2013 yılında Rus turistler Alman turistleri geçti. Şu an 4.5 milyon Rus turist Türkiye'ye geliyor. Bu bizim için de önemli bir argüman. Samsun'a özel olarak özellikle sağlık turizminin öne çıkartılması gerekiyor. Samsun 9 tane özel hastanesi olan bir yer. Samsun'a bu anlamda çok ciddi bir sağlık turizmi konusunda mesafe aldırırız diye düşünüyorum."

Ulaşım ve lojistik sektöründe de Samsun'da yapacakları çalışmalar olduğunu belirten Şahin, Karadeniz'de dört ulaşım imkanını bünyesinde barındıran tek şehrin Samsun olduğunu vurguladı.

"Demir yollarının, kara yollarının, hava yolunun ve deniz yolunun olduğu tek yer Samsun. Bir ulaşım modu daha eklenebilir. O da enerji üretim yolu veya enerji yolu" diyen Şahin, "Enerji hatları, doğalgaz hatları buradan geçiyor. Sayılırsa size beşinci ulaşım ağı. Samsun'un coğrafi konumu itibariyle de çok önemli bir özelliği var. Bir diğer konu lojistik merkez veya lojistik köy projesi. Samsun'da şimdi bir lojistik merkez kuruluyor. Aslında önümüzdeki 10 yılın sektörünü eğer iyi ikame edersek bu anlamda Samsun çok önemli bir cazibe merkezi olacak" ifadesinde bulundu.

Vali Şahin, daha sonra yeni medya ve dünyada medya konusunda gelinen son nokta hakkında gazetecilerle sohbet etti. Programın sonunda Vali Şahin, basın mensupları ile toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10098 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim