• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık turizminin yeni merkezi Şile

Sağlık turizminin yeni merkezi Şile
Karadeniz kıyısındaki doğa harikası İstanbul’un küçük ilçesi Şile, 12 ay yaşanacak çekim merkezi haline dönüştürülüyor.

MUSTAFA AKAR 

Özellikle İstanbulluların hafta sonu turları ile markalaştırdığı Karadeniz kıyısındaki doğa harikası İstanbul’un ilçesi Şile, şimdilerde büyük yatırımlarla 12 ay yaşanacak bir çekim merkezine dönüşmek üzere. Otoyolla ulaşılan ilçe, yaklaşık 30 bin yatak ve kongre rezerv alanları üretmiş durumda. Üç dönemdir Şile Belediye Başkanı olan Can Tabakoğlu, insanların ilçelerine artık yatırım için geldiklerini belirterek, şunları söyledi: 

“Şile İstanbul’un Anadolu yakasının en büyük arazisine sahip. Nüfusun ihtiyacı olduğu sağlıksektörü gibi hedeflerimiz var. Huzurevi ve diyabet köyü inşaatına büyük önem veriyoruz. Yine dünyanın en büyük engelli köyü Şile’de inşa edilecek. Avrupa’nın en büyük diyabet köyü de burada olacak. Diyabet hastası olan vatandaşlarımız eğitim ve kamp için bir araya gelecek. Engelli köyümüzde de spor alanları, konaklama, toplantı salonu ve rehabilitasyon merkeziyle yaklaşık 72 ünite ve 300 üzerinde konaklamayla uluslararası merkezle çalışacak. Şile sermayesi doğayla güçlü bir Şile istediğimiz için uluslararası bir huzurevi için de başlayacağız. Türkiye’nin sağlık noktalarından biri olacak ilçemiz.”  

Sağlık merkezi olacak

Yatırımcılar için önemli teşvikler sunduklarının da altını çizen Başkan Tabakoğlu, şöyle devam etti: 

"Sağlık turizmine yönelik öncelikler var. Bakanlık 20 milyar civarı rakamı hedefliyor. Diyabet Vakfı’yla diyabet köyünü, Engelli köyü Büyükşehir Belediyesi’yle başlatıyoruz. Birkaç yıl içinde Şile, İstanbul’un sağlık ve turizm merkezi olacak."

Fiyatlar 5’e katladı

Anadolu yakasının en büyük arazisine sahip olunca ister istemez hareketlenen emlak piyasasını da soruyoruz. Deneyimli Başkan, “Şile’yi ekonomik olarak ikiye ayırdık. Kıyı Şile ve kırsal Şile olarak. Kıyı’da kongre sahil ve kongre olarak ayırdık. Doğa harikası olan köylerimizde de doğa turizmini hedefliyoruz. Mini bir bacasız ve çevre dostu sanayimiz var. Emlak piyasası ciddi hızla harekete geçti. Plan öncesinde m2’si 50-100 lira mal olan arazi 300 lirayı yakaladı. Köylerdeki arazi, merkezi yakalar gibi oldu. Projelerin başlamasıyla bu daha da katlayacaktır” diyor.  

Şile, İstanbul çekmeköy üzerinden gelen üçüncü köprüyle Alemdağ’la buluşacak. Ağva üzerinden de Kocaeli, Kaynarca ve Ankara hattını oluşturan duble yol şu an otoyol olmuş durumda. Ağva bandında 7 tünel açılması planlanıyor. Üç yıl içinde tamamlanacak. Bu dev ulaşım projeleri bittiğinde Şile adeta bir aktarma noktası olacak. Tabii böyle olunca hızlı bir nüfus artışı da bekleniyor. Bu da emlak yatırımları demek.   

Projeler saymakla bitmiyor

Belediyenin ilçe sınırları içinde bulunan 57 köye 57 proje çalışmaları da devam ediyor. Tabanoğlu yapılanları şöyle sıralıyor: 

"Değirmençayırı kapalı spor alanı yapılan köylerimizden birisi. basketbol ve voleybol gibi salon sporlarının hepsini yapabilecekler. Toplantı ve konferans salonları olacak. Köylünün de aktivitelerini yapabileceği yerler yapılacak. Köyde yaşamı ayrıcalıklı kılmaya çalışıyoruz. 

Doğa turizmi hedefleniyor

Değirmençayırı bilhassa yaka mevkii doğa harikasıdır orada da doğa turizmi hedeflenmekte, paintball, ATV gibi birçok aktivitelerin de içinde olacağı otel devremülk projelerini ön planda tutacağız. Yatırım açısından da en çok rağbet alan köylerimizden olup projelerin başlaması ile Değirmençayırı ve Yaka turizmde öncü olan köylerimizden olacak kanaatindeyim. Ağva’da Roman ve Şile’de tüm vatandaşlarımıza konut sözü vermiştik. Ağva’da çadırda yaşayan halkımız Başbakanlığın yaptığı TOKİ’yle hepsini ev sahibi yaptı. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Şu andaki hedefimiz dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak. 2004 yılında göreve geldiğimizden bugüne Şile’nin geleceğe taşınması amacıyla gerçekleştirdik. Kurumsal belediyecilik hedefledik. Sadece yaz aktiviteleri değil kışın da metropol İstanbul’dan sıkıldığında sanatsal bir Şile hedefliyoruz. Şehir tiyatrolarının ev sahipliğini yapacak. Ayda 20-30 bin metre arasında otantik Şile bezi üretiyoruz. Şu an yer üzümü pazarımızı kurduk. Patenti için müracaat ettik. Şile köylüsünü bahçesinde ürettiği domatesle, ormanında elde ettiği balı ve kestanesi, evinde ekmeğiyle bir nevi İstanbul pazarı haline getireceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3662 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim