• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

"Sağlık turizmiyle ilgili yeni hedeflerimiz var"

"Sağlık turizmiyle ilgili yeni hedeflerimiz var"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Sağlık turizmiyle ilgili yeni hedeflerimiz var. Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'yi yakın coğrafyanın sağlık merkezi yapmayı hedefliyoruz."

Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nce Trakya Üniversitesi Kosova Yerleşkesi'nde düzenlenen Batı Trakya Türkleri 10. Gençlik Kurultayı'nda konuşma yaptı.

Trakya Üniversitesinde öğrenim gören gençlerin sorularını da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, harçlarla ilgili üniversite yönetimleri ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'la görüşeceğini söyledi.

Bir öğrencinin "yabancı uyrukluların çalışma izinleriyle" ilgili sorusu üzerine Müezzinoğlu, gelecek yılın ilk üç ayı içerisinde yabancı istihdamı ve yabancıların çalışma izninin yasalaşması için çalışmaların yapılacağını söyledi.

Yasal düzenlemeyle çok daha hızlı çalışan ve pratik bir durumun ortaya konacağını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalarımız özellikle stratejik alanlarda yapılacak. Bunun en önemlilerinden biri de sağlık alanında yapılacaktır. Yetişmiş sağlık elemanı konusunda yeni düzenlemeler yasal boyutuyla tamamlanmış olacak. Çalışma Bakanlığının zaman zaman yönetmeliğin boyutuyla tıkandığı yerler var. Bu konu geçen gün Bakanlar Kurulu'na geldi. Bütün bakanlara değerlendirilmesi için bu konu gönderildi. Önümüzdeki hafta pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacak sonra genel kurula gelecek. Genel kurul düzeyinde de komisyon düzeyinde de değişiklikler olabilir. Benim temennim ocak, şubat aylarında yasalaştırabilirsek birçok sorunu çözebiliriz diye düşünüyorum."

"Yabancı uyruklu öğrenciler mezun olduktan sonra kamu hastanelerinde çalışamıyor, bununla ilgili bir çalışmanız olacak mı" şeklindeki soruyu da Müezzinoğlu, şöyle yanıtladı:

"Yabancı istihdamı çalışması tasarısı kanun şeklinde dönüşüyor. Bu konuda bizim sağlık turizmiyle ilgili yeni hedeflerimiz var. Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'yi yakın coğrafyanın sağlık merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bugün için yaklaşık 400 bin sağlık turizmi hizmeti almaya gelen var. Sağlıktaki tecrübemiz dünyanın en iyi düzeyindeki ülkelerle yarışabilecek konumdadır. Önümüzdeki dönemde bu rakamı 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla yabancı uyruklu, standardı yüksek hekimleri de Türkiye'de istihdam edeceğiz."

Bu haber toplam 35595 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim