• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Uygulama Tebliği'nin 4.2.27 maddesi hakkında duyuru

Sağlık Uygulama Tebliği'nin 4.2.27 maddesi hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.2.27 - Faktör ve Diğer Kan Ürünlerinin Reçete Edilme İlkeleri Başlıklı Maddesi Hakkında Duyuru yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.2.27 - Faktör ve Diğer Kan Ürünlerinin Reçete Edilme İlkeleri Başlıklı Maddesi Hakkında Duyuru yayımlandı;

 

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

 

15.05.2013

 DUYURU 

01.05.2013 tarihinde yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliği’nde hemofili hastalarının faktör kullanımı ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır. 

Bu düzenlemeler ile ilgili Kurumumuza gelen geri bildirimler üzerine aşağıdaki açıklamalara gerek duyulmuştur. 

Bilindiği üzere hemofili hastaları 4.2.27.A (1) maddesinin a) bendinde tarif edildiği şekilde profilaksi tedavisine ihtiyaç duyabildiği gibi, hemofili hastası olmasına rağmen profilaksi tedavisine ihtiyaç duymadan da günlük yaşamını idame ettirebilmektedirler. Ancak profilaksi tedavisi alan hastalar ya da profilaksi tedavisi almayan hastalar cerrahi girişim ya da akut kanama hallerinde yüksek doz faktör kullanımına ihtiyaç duyabilmektedirler. 

Aynı maddenin b) bendinde “Profilaksiye istinaden faktör kullanan hastalarda ayrıca akut kanama yaşanması ya da cerrahi girişim gerekmesi halinde, bu amaçla yapılacak ilaç temini için hematoloji uzman hekimi tarafından 3 gün süreli yeni bir uzman hekim raporu düzenlenir.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm gereği; profilaksi tedavisi alan hastalarda ayrıca akut kanama yaşanması ya da cerrahi girişim gerekmesi halinde profilaktik olarak alınan ilacın yanında (elinde var olan ilaca ilave olarak) 3 gün süreli yeni bir hematoloji uzman hekim raporu ile 3 günlük ilaç alabilirler. 

Profilaksi tedavisi almayan hastalar da dahil olmak üzere tüm hemofili hastaları için ise, akut kanama yaşanması ya da cerrahi girişim gerekmesi gibi acil müracaat gerektiren doz artırımı ya da yeni bir endikasyon gelişmesi halinde aynı maddenin (2) numaralı fıkrası kapsamında faktör temini mümkün bulunmaktadır. 

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15885 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim