• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Yapıları İçin Rehber Geliştirme Danışmanlık Hizmetleri ve Tıbbi İşletme Danışmanlık Hizmet alımı yapılacak

Sağlık Yapıları İçin Rehber Geliştirme Danışmanlık Hizmetleri ve Tıbbi İşletme Danışmanlık Hizmet alımı yapılacak
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere Sağlık Yapıları İçin Rehber Geliştirme Danışmanlık Hizmetleri ve Tıbbi İşletme Danışmanlık Hizmet alımı yapılacak.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
SAĞLIK YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAMU ÖZEL İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI

İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET
(DANIŞMANLIK HİZMETLERİ – QCBS)

SAĞLIK YAPILARI İÇİN REHBER GELİŞTİRME DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VE TIBBİ İŞLETME DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Ülke: Türkiye Cumhuriyeti
Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi
İkraz No: LN:8531 -TR
İşin Adı: Sağlık Yapıları için Rehber Geliştirme Danışmanlık Hizmetleri ve Tıbbi İşletme Danışmanlık Hizmetleri
Başvuru Kodu: SYGM/2016/CS/F.3.1.1.3/QCBS/3

Türkiye Cumhuriyeti, Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesinin (SSGDP) maliyeti için Dünya Bankasından finansman sağlamıştır. Finansmanın bir bölümü danışmanlık hizmetleri için kullanılacaktır.

Danışmanlık hizmetleri; (“Hizmetler”) (i) Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeli ile hayata geçirilecek sağlık yatırımları kapsamında teknik standartları, planlama ve tıbbi işletme standartlarını içeren bir rehber hazırlanmasını; hazırlanacak bu rehberin kapsamına ilişkin, kurumsal kabiliyetin iyileştirilmesi ve Sağlık Bakanlığı (SB) personelinin teknik kapasitesinin güçlendirilmesi için eğitim ve seminerlerin düzenlenmesini ve (ii) SB’nin tıbbi işletmesi konusunda çağrı bazında kurumsal danışmanlık ve inceleme hizmetleri sağlanmasını kapsamaktadır.

Rehberin oluşturulması ve eğitimin tamamlanması için tahmini hizmet süresi 13 aydır. Tıbbi İşletme Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri işinin, rehberin ve ilgili eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanmasını takiben 11 ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü uygun danışmanlık firmalarını (“Danışmanlık Firmaları”), adı geçen Hizmetleri sağlamaya yönelik olarak ilgi bildiriminde bulunmaya davet etmektedir. İlgilenen firmalar Hizmetleri yerine getirmek üzere istenen deneyime ve niteliklere sahip olduklarını gösteren bilgi ve belgeleri (broşürler, benzer işlerin açıklaması, benzer konularda deneyim, personelin uygun becerilere sahip olup olmadığı vb.) sağlamalıdırlar.

Kısa liste için yeterlilik tespitinde firmalardan,

i) Sağlık Tesislerinde, proje yönetimi ve/veya inşaat ve/veya medikal planlama ve/veya teknik danışmanlık konularında tecrübeye sahip olmak,

ii) Sağlık Tesislerinin yönetiminde, işletmesinde uluslararası tecrübeye sahip olmak,

iii) KÖİ sağlık yatırımları/projeleri konusunda tecrübeye sahip olmak,

iv) Yukarıdaki hususlarda yeterli personele ve idari kapasiteye sahip olmak

şartları aranacaktır

Danışmanlık Firmaları niteliklerini artırmak üzere diğer firmalarla ortak girişim veya taşeronluk şeklinde birleşme yoluna gidebilirler. Ortak Girişim (JV) olması halinde, ortak girişimin tüm üyeleri kısa liste için birlikte değerlendirilecek, iş için birlikte ve ayrı ayrı yükümlü olacak ve işin bu ortak girişim grubuna ihale edilmesi durumunda sözleşmeyi birlikte imzalayacaktır. İlgilenen danışmanlar, “ortaklık” yapılarını ve ortaklar ile alt yüklenicilerin uygulamadaki görevlerini açık bir şekilde belirtmelidir. "ile bağlantılı olarak" ve/veya "ile ortaklaşa" şeklinde açık olmayan ilgi bildirimleri kısa liste için değerlendirmeye alınmayabilir.

İlgilenen Danışmanlık Firmalarının, Ekim 2014’te revize edilen Ocak 2011 baskısı “Dünya Bankası Borçluları Tarafından Danışmanların Seçilmesi ve İstihdamı” başlıklı Kılavuzun (“Danışmanlık Kılavuzu”), Dünya Bankasının “menfaat çatışmasına” ait politikasının açıklandığı 1.9 numaralı paragrafına dikkat etmeleri gerekmektedir.

Danışmanlık Firmasının seçimi, Danışmanlık Kılavuzunda belirtilen "Kalite ve Maliyete Dayalı Seçim Yöntemi" prosedürlerine uygun olarak yapılacaktır.

İlgilenen firmalar, yerel saatle 09.00 ila 18.00 arasındaki çalışma saatlerinde aşağıdaki adresten daha fazla bilgi alabilir.

"Sağlık Yapıları için Rehber Geliştirme Danışmanlık Hizmetleri ve Tıbbi İşletme Danışmanlık Hizmetleri QCBS-3" şeklinde açıkça belirtilecek olan ilgi bildirimlerinin, 31.05.2016 tarihine kadar yazılı olarak, aşağıdaki adrese elden veya postayla ulaştırması gerekmektedir:

T.C. Sağlık Bakanlığı
Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü
Ziya Gökalp Cd. No:40 Kat: 6 Kolej Ankara
Telefon: 0312 585 64 92-93
İnternet Adresi: www.saglikyatirimlari.gov.tr

 

İlgi Bildirimine Davet
Request for Expression of Interest

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3565 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim