• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

"Sağlık yardımları TİKA üzerinden yapılıyor"

"Sağlık yardımları TİKA üzerinden yapılıyor"
Bir gazetecinin "Gazze'ye tıbbi malzeme konusunda bakanlık olarak bir çalışmanız var mı" sorusu üzerine Müezzinoğlu, Filistin ve Gazze'ye sağlık yardımların Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) üzerinden yapıldığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili, "Biz Filistin'in sağlık alanında ve diğer alanlarda hep yanında oluyoruz ama ne yazık ki abluka altına alınmış bölge" dedi.

Müezzinoğlu, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da, AK Parti İl Başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin ramazan ayını bu yıl da büyük oranda buruk geçirdiğini, Ortadoğu'da şiddetin sürdüğünü belirten Müezzinoğlu, "Özelikle İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar, insanlık dışı uygulamaları, vahşeti, çocuk katliamları, sivillere yaptığı katliamlar, hastaneleri bombalamaları ve orada tedavi imkanlarını yok edecek tavrı gerçekten uluslararası savaş hukukunun çok ötesinde suçları işleniyor" diye konuştu.

Bu savaşa Batı medeniyetlerinin, Birleşmiş Milletler'in ve Amerika Birleşik Devletleri'nin seyirci kaldığının altını çizen Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Ümit ederim ki bütün bunlar, İslam ülkelerine, Arap ülkelerine kendi paylarına çıkarması gereken dersleri çıkarmasına vesile olur. Birlik ve beraberlik içerisinde bu yanlışlığa dur diyebilecek tavırları Türkiye dışında çıkmasına vesile olmasını temenni ediyorum."

-"Sağlık yardımları TİKA üzerinden"-

Bir gazetecinin "Gazze'ye tıbbi malzeme konusunda bakanlık olarak bir çalışmanız var mı" sorusu üzerine Müezzinoğlu, Filistin ve Gazze'ye sağlık yardımların Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) üzerinden yapıldığını kaydetti. TİKA vasıtasıyla sadece bu dönem değil her zaman Filistin halkına yardım edildiğini anlatan Bakan Müezzinoğlu, şunları belirtti:

"TİKA ile yalnız bu dönemde değil normal dönemde de ilaç, aşı, tıbbi malzeme desteğini gönderiyoruz. Ben milletvekili, İstanbul İl Başkanı ve bakan olduğum dönemlerde de bunu dinamik bir şekilde Sağlık Bakanlığı yapıyor. Orada sağlık merkezinin kuruluşlarına destek veriyor veya bizzat kuruyor. Biz Filistin'in sağlık alanında ve diğer alanlarda hep yanında oluyoruz ama ne yazık ki abluka altına alınmış bölge. Hastaneyi bombalayan bir anlayış var. Dolayısıyla bu anlayışı biz sağlık bakanlığı çok yardım ediyoruz cümlesiyle telafi edebilmemiz mümkün değil."

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri-

Başka bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olamayacağına başvuruları reddetmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Müezzinoğlu, şöyle cevap verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi özellikle hukuku milli iradenin ümüğünü sıkacak durumda çok kullandığı için tarihi geçmişte bu alanda çok başarılı olduğu için gene denemeler yapıyor. Bakın daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de 'TBMM 367 olmadan toplanamaz' diye Anayasa Mahkemesine gitti. Anayasa Mahkemesi de ne yazık ki hukuk katliamı yaparak TBMM'nin cumhurbaşkanı seçmesinin önünü tıkadı. Bu bir hayra vesile oldu. Onların şimdi 'Keşke yapmasaydık cumhurbaşkanının halkla seçiliyor olması bizim için kötü oldu' noktasına kendileri düştüler. Kazdıkları kuyuya düşüyorlar ama millete kuyu kazmaya hakları yok. Milletin iradesini kapalı kapılar arkasından şekillendirmeye hakları yok, buna AK Parti de millet de müsaade etmez."

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmaması için hiçbir neden olmadığını dile getiren Müezzinoğlu, "Daha önceden ömür boyu siyaset yasağı koymayı başardılar, milletvekili olamazsın deyip listelerden çıkarmayı başardılar. Bu başardıkları yanlışlıklar artık bu ülkede devam etmeyecek. Onun için bu cumhurbaşkanlığı seçimi milletin tarihi, geleceği, kaderi, mili irade adına önemli" değerlendirmesini yaptı. 

Bu haber toplam 3412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim