• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

"Sağlık yatırımları sağlık turizminde liderliğe ulaştırır"

"Sağlık yatırımları sağlık turizminde liderliğe ulaştırır"
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin, devletin politikası, teşvikler ve yatırımlarla Türkiye’nin sağlık turizminde hedefe ulaştırabileceğini belirterek, sağlık serbest bölgesinin Bursa’da kurulmasını istedi.

Bursa Valiliği öncülüğünde Merinos AKKM’de düzenlenen 1. Bursa Turizm Zirvesi’ne katılan Mustafa Esgin, sağlık turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Turizm zirvesinin Bursa’da yapılmasının artık şehirde bir şeylerin değiştiğinin göstergesi olduğunu dile getiren Esgin, Bursa’nın her alanda kabuğunu kırdığını vurguladı. Bacasız sanayi olan turizmde Bursa’nın ne kadar iddialı olduğu kadar sağlık turizminde de o kadar istekli olduğuna dikkat çeken Esgin, “Bin 500 yıllık geçmişe sahip olan böyle bir tarih şehri Türkiye’de yok. Kanuni Sultan Süleyman’ın Kükürtlü kaplıcasını yaptırdığını unutmayalım. Konumumuzu güçlendiriyoruz. Kentte mükemmel bir sinerji var. 1. Turizm Zirvesi bunun en canlı şahididir. Bunlar Bursa adına sevindirici gelişmeler” dedi.

BUSAT olarak yurt dışı temaslarının çok iyi gittiğini vurgulayan Esgin, “3 uluslararası kongreye katıldık. Dünya kongresine gittik. Hem Bursa’nın, hem Türkiye’nin ismini duyurma noktasında önemli çalışmalar var. Bütün bunlar dünyadaki çalışmalar Türkiye’nin sağlık turizminde lider ülke olması noktasında bize umut ışığı veriyor. Şu an gelir sıralamasında dünyada üçüncüyüz. Türkiye önümüzdeki günlerde bu alanda dünya lideri olabilecek konumda” diye konuştu.

“SAĞLIK SERBEST BÖLGE BURSA’YA NİYE KURULMASIN?”
Bursa’yı sağlık turizminin merkezi haline getirmek için BUSAT olarak çalıştıklarını söyleyen Esgin, “Sağlık serbest bölgesi niye Bursa’da kurulmasın. Bursa’ya mesela termal kur merkezi de kurulabilir. Bu çerçevede termal kent özelliğinin pekiştirilmesi amacıyla bu çalışmalar hız kazanıyor. Bursa önümüzdeki süreçte kabuğunu kıracak. Bursalılar da bunun nimetlerinden istifade edecekler. Sağlık turizmi normal turizme göre katma değeri daha yüksek turizm hareketliliğidir. Bursa’da her yönüyle buna hazır bir şehir. Doğal güzellikleriyle sağlık turizminin en önemli merkezi olma konusunda aday bir şehiriz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki yatırımlar sağlık turizminde kendilerine umut verdiğini vurgulayan Esgin, “Türkiye’de yapılan yatırımlar, devletin bunu ülke politikası olarak gündeme alması, teşvik paketlerin çıkması gayet önemli. Hem istihdam artıracak hem de ihracat konusunda ülkemize döviz olması konusunda sağlık turizmini konumlandırmamız lazım. Umarım bunların meyvesini alırız. Onun için ısrarla bu konuyu takip etmeliyiz. Yapılması gerekenleri harfiyen yerine getirmeliyiz. Ben gelecek adına çok ümitliyim. Türkiye bölgesinde ve dünyada sağlık turizminde söz sahibi bir ülke olacak” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim