• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık yöneticiliği için 5 yıl tecrübe şartı aranacak

Sağlık yöneticiliği için 5 yıl tecrübe şartı aranacak
Danıştay, idari ve mali işlerle ilgili il sağlık müdür yardımcılığında '5 yıllık deneyim' şartını kaldıran hükmün yürütmesini durdurdu.

Danıştay, idari ve mali işlerle ilgili il sağlık müdür yardımcılığında '5 yıllık deneyim' şartını kaldıran hükmün yürütmesini durdurdu.

Sağlık Bakanlığı, 29 Ağustos 2008 tarihinde Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle il sağlık müdür yardımcılığına atanmak için idari mali işlerle ilgili lisans mezunu olmak ve 5 yıllık mesleki deneyim şartını kaldırmıştı. Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda Danıştay, mesleki deneyimin şart olduğuna dikkat çekerek, yapılan değişikliğin yürütmesini durdurdu. Kararda idari ve mali işlerden sorumlu il sağlık müdür yardımcılığına idari mali işler alanında eğitim görmüş deneyimli bir kişinin atanması zorunlu görülmüş iken, yürütülen hizmette değişiklik olmamasına rağmen bu düzenlemenin değiştirildiğine dikkat çekildi. Danıştay'ın kararında, "Görevde yükselme esaslarına tabi olmayan ve sınavsız olarak atama yapılan söz konusu kadroya liyakat ilkesi gözetilmeksizin atama yapılmasına olanak tanıyacak şekilde 5 yıllık 'mesleki deneyim' koşulunun 'Bakanlıkta en az 5 yıl hizmeti bulunma' şeklinde değiştirilmesinde kamu yararı ve hizmet gereklerine uyarlılık görülmemiştir" denildi.
Mahkeme kararıyla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın idari ve mali işlerden sorumlu il sağlık müdür yardımcılıklarına atama kriterleri de değişti. İl sağlık müdür yardımcılığına atanmak için idari ve mali işlerle ilgili lisans mezunu olmak ve 5 yıllık deneyim şartı gerekecek.
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hukuksuz atamalarla her zaman mücadele ettiklerini belirterek, kadroların hak edenler yerine istenilenlere verilmesi için yönetmeliklerin değiştirildiğini iddia etti. Kahveci, "Sağlık çalışanları mağdur ediliyor. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanın hakkının yenmeye çalışıldığı her uygulamanın önüne geçeceğiz. Bunun için mücadele ediyoruz. Açtığımız bu dava ile Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdür yardımcısı atamasında yaptığı ikinci değişiklikte yargıdan dönmüştür. Çünkü bir adaletsizlik uygulanmak istemiş, işin hak edene ve ehli olana verilmesi yerine başka kriterleri taşıyan kişilere verilmesi düşünülmüştür. Fakat yargı dur demiştir" dedi.
Sağlık Bakanlığı daha önce de bu şartları kaldırarak, sadece lisans mezunu olanların atanmalarını sağlayacak bir düzenleme yapmıştı. Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda Danıştay, 10 Temmuz 2007'de bu düzenlemeyi de iptal etmişti. Bakanlığın son yürütmeyi durdurma kararı ile birlikte il sağlık müdür yardımcılığındaki ikinci değişikliği de yargıdan dönmüş oldu.

Netgazete.com

Bu haber toplam 2088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim