• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Yönetiminde İnovasyon ve Sinerji

Sağlık Yönetiminde İnovasyon ve Sinerji
SGK’nın finansal açığının bugünkü noktada tutulduğu halde sürdürülebilir olacağının altını çizen Kuruca, sosyal güvenlik reformunun yapılmasının temel sebeplerinden birinin norm ve standart ...

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Yönetimi Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen sempozyumda dünyada ve Türkiye’de sağlık alanındaki gelişmelerin ve sağlık yöneticiliğinin geleceği konuları tartışıldı.

Kuruca: Sosyal Güvenlik Reformu Tüm Dünya Ülkeleri Tarafından Takdirle Karşılanıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı sempozyumda konuşan SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, Sosyal Güvenlik Reformunun tüm dünya ülkeleri tarafından takdirle karşılandığını ifade ederek, reform hakkında bilgi almak için yabancı ülke heyetlerinin Kurumu ziyaret ettiklerini söyledi.

SGK’nın finansal açığının bugünkü noktada tutulduğu halde sürdürülebilir olacağının altını çizen Kuruca, sosyal güvenlik reformunun yapılmasının temel sebeplerinden birinin norm ve standart birliğinin sağlanması olduğunu belirtti. Bu amacı sağlarken vatandaşlara eşit, adil, sağlıklı, doğru, kaliteli hizmet vermenin önemine değinen Kuruca, “Ancak bunu sağlarken de finansal açıdan da sürdürülebilirliği sağlamak gerekmektedir” dedi.

Ülke nüfusunun genç bir nüfus olduğuna dikkati çeken Kuruca, sosyal güvenlik sisteminin genç nüfusa rağmen geçmişteki uygulama hatalarından dolayı ciddi bir finansal açık ile karşı karşıya kaldığını kaydetti. OECD ülkelerinin de bugün sosyal güvenlik sisteminde sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Kuruca, “Bu ülkelerin bizden farklı yanı nüfuslarının yaşlı olması. 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusa oranı ortalama yüzde 17 civarında. Bizim ülkemizde bu oran yüzde 5’lerde” dedi.

Kuruca, sağlık hizmetlerinin topluma ulaştırılmasında SGK’nın Sağlık Bakanlığı’ndan sonra çok önemli bir görev üstlendiğine işaret ederek, 2004 yılında ebildirge uygulamasına geçilmiş olmasının SGK açısından önemli bir kilometre taşı olduğuna vurgu yaparak, Medula sisteminin altyapısının da e-bildirge projesine dayandığını söyledi.

Sempozyumda söz alan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ise dünyada sağlık denildiğinde ilk akla gelen ülkenin Türkiye olduğuna işaret ederek, sağlıkta değişim sürecinde Türkiye’nin öncü ülke olduğunu kaydetti.

Sempozyuma Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı Yardımcısı Ağah Kafkas, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Sağlık Yönetimi Öğrenci Birliği Başkanı Erol Alparslan Alramazanoğlu ile birlikte çok sayıda sağlık yöneticisi katıldı.

Bu haber toplam 7159 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim