• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık yürüyüşünde kızına derman buldu

Sağlık yürüyüşünde kızına derman buldu
Sağlık yürüyüşüne katılan bakan yardımcısı Agah Kafkas'ın yanına koşan Bahriye Turan, yürüyemeyen kızının ameliyat edilip, sağlığına kavuşmasını sağladı

Her şey, Sağlık Bakanlığı'nın "2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" kapsamında geçen ocakta Küçükçekmece Gölü kıyısında "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" etkinliği düzenlemesiyle başladı. Yürüyüşe Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas da katıldı. Televizyonda bunu gören Bahriye Turan'ın (60) aklına, iki kalçasındaki rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen ve uzun süredir evinde hapis hayatı yaşayan turizmci kızı Sibel Turan (35) için yardım istemek geldi. 

'NOT ALMAKLA OLMAZ' 

Küçükçekmece Gölü'ne sadece iki kilometre uzaklıkta bulunan üç çocuk annesi kadın, koşa koşa etkinlik alanına gitti. Yürüyüş yapan protokolün önünü kesen Turan, "Kızım evde yatağa bağlı yaşamını sürdürüyor. Hayata küstü. Yürümek istiyor. Onu yürütemedikten sonra bu yürüyüşün bir anlamı yok. Sağlık istiyorsanız, onun ayağa kalkmasını sağlayın" dedi. Kafkas yanındakilere "Not alın ziyaret edelim" karşılığını verdi. Turan "Ben bu not alma işlerini biliyorum. Sonra unutacaksınız" diye tepki gösterdi. Kafkas da yürüyüşü kısa tutarak yarım saat sonra eve gitti. Bu, Turan için dönüm noktası oldu. Sonraki süreçte Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır'ın girişimleriyle Turan, evinden alınarak Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'ne getirildi. Turan'ın kalça ekleminde kemik ve kıkırdağın kanla beslenememesi sonucu hücre ölümü vardı. Ağrı, kireçlenme, hareket kısıtlılığı ve fonksiyon kaybı yaşıyordu. Turan'ı, Prof. Dr. Nurettin Heybeli tedavi etti. 

PROTEZE GEREK KALMADI 

Türkiye'de kamu hastanesinde bir ilki gerçekleştiren Heybeli, yük taşıyan ekleme canlı kök hücre nakli yaparak operasyonu tamamladı. Heybeli "Kemik iliğinden alınan kök hücrelerle her iki kalçada meydana gelen hücre ölümlerini önledik" dedi. Bu yöntem sayesinde Turan'ın iki kalçasına protez takılmasına da gerek kalmadı. Ayağa kalkan Turan'ın yüzü şimdi gülüyor. Turan, Heybeli için "Beni bir mimar gibi işledi. Vücudumu güzelleştirip, ayağa kalkmamı sağladı" dedi. "Annem olmasaydı bugün bu mutluluğa tanıklık edemeyecektik" diyen Turan, "Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nden Hürrem gibi çıktım. Eğer evlenirsem, nikâh şahidim Heybeli olacak" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim