• BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkçılarda kadro beklentisi

Sağlıkçılarda kadro beklentisi
Sağlık-Sen'in sempozyumunda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bakanlıktaki 'sözleşmeli personelin kamudaki

diğer sözleşmelilerin özlük haklarının altında olmayacağı' yönündeki sözleri, sözleşmeli sağlık çalışanlarında kadro beklentisi oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki sözleşmelilerin kadroya alınacağının açıklanması ile Sağlık Bakanlığı'nda çalışan yaklaşık 75 bin sözleşmeli personel de kadro müjdesi beklemeye başladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hafta sonu Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, bakanlık bünyesinde çalışan sözleşmeli personelin haklarının, kamudaki diğer sözleşmelilerin özlük haklarının altında olmayacağı sözü verdi. Sağlık çalışanları bu açıklamayı 'sözleşmeli öğretmene kadro verildiği takdirde sağlık çalışanlarına da verilecek' şeklinde yorumlandı.

Sağlık-Sen'in 13-14 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirdiği sağlık çalışanlarının sorunları sempozyumunda, sözleşmeli istihdamından performans sistemine, aile hekimliğinin sorunlarından çalışan güvenliği ve şiddete kadar sağlık çalışanlarının temel sorunları, bakanlık yetkilileri, bilim adamları ve sendika temsilcileri tarafından masaya yatırıldı.

FARKLI İSTİHDAM TÜRLERİ ÇALIŞMA BARIŞINI BOZUYOR

Sağlık çalışanlarının sorunları ve çözüm yolları sempozyumunun en hararetli oturumlarından birisi de sözleşmeli personel uygulamalarının tartışıldığı panel oldu. Farklı türde istihdamın çalışma barışına zarar verdiği görüşü dile getirilen panelde taşeronlaşma ve hizmet satın alımının çerçevesinin genişletilmesi uygulamaları eleştirildi.

Aile hekimliği uygulamasında yaşanan sorunlar ile aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışanların yaşadığı mağduriyetler de gündeme geldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sempozyumun açılışında sözleşmeli personel ile ilgili sarf ettiği sözler panelin seyrinde etkili oldu. Oturumun panelistlerinden olan Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, Bakan Akdağ'ın açıklamalarını önemsediklerini belirterek, sözleşmeli personelin mağduriyetlerinin çözümünün yakın olduğunu kaydetti.

İki gün süren sağlık çalışanlarının sorunları ve Çözüm Yolları sempozyumdan çıkan sonuçların Sağlık-Sen Bilimsel Danışma Kurulu tarafından raporlaştırılacağı ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sunulacağı öğrenildi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3206 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim