• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlıklı ağız için 7 ipucu

Sağlıklı ağız için 7 ipucu
Güvenle ve bembeyaz dişlerle gülümsemek sizin için önemliyse dikkat etmeniz lazım gelen 7 ipucunu Hisar Intercontinental Hospital Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Banu Okur Çakmakcı açıkladı.

Güvenle ve bembeyaz dişlerle gülümsemek sizin için önemliyse dikkat etmeniz lazım gelen 7 ipucunu Hisar Intercontinental Hospital Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Banu Okur Çakmakcı açıkladı.

1. Diş hekiminizi ziyaret edin: Yılda en az 2 kez yaptıracağınız kontrollerle erken aşamadaki çürük, diş eti hastalığı, travma veya kanser gibi problemlere büyümeden müdahale edebilirsiniz. 

2. Asitli içeceklerden uzak durun: Fosforik ve sitrik asit içeren içecekler diş minesinin hassasiyetini artırarak daha basit aşınmasına neden olur. 

3. Şekerden uzak durun: Şeker diş çürümesinin en çok büyük suçlusudur. Bakteri ve asit oluşumuna neden olarak diş minesini ve diş etlerini yıpratır. Şekerden vazgeçmeniz zorsa, azaltın; her yemek veya aperatif ertesi dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın. 

4. Sigarayı bırakın: Sigaradaki nikotin ve katran dişlerinizde sarı, çirkin lekelere neden olur. Ayrıca dişlerde ve diş eti çizgisi boyunca bakteri ve plak oluşumuna yol açar. Bu durum diş ve diş etlerinize zarar vererek diş kaybı riskinizi artırır. Daha da kötüsü sigara ağız kanserinin en çok büyük nedenlerinden biridir. 

5. Doğru diş fırçası kullanın: Diş yapınıza göre hekiminiz belirleyeceği nitelikte diş fırçası kullanın. Bunun üzerine fırçanızın diş ve diş etlerinizi yaralamasına mani olurken; fırçanızı ne vakit değiştirmeniz gerekmekde olduğunu de fark edebilirsiniz. 

6. Uygun teknikle diş fırçalayın: Diş fırçanızı 45 derecelik açıyla tutun ve diş eti çizgisine doğru nazik ve kısa, dairesel hareketlerle en az 2 dakika dişlerinizi fırçalayın. Şayet bunu icra ederken kuvvet uygulayarak aşırıya kaçmayın. Zira agresif fırçalama diş ve diş etlerinize zarar verebilir. 

7. Diş ipi kullanın: Diş ipi sağlıklı diş ve diş etleri için vazgeçilmezdir. Fırçalama gibi hata yapıldığında diş eti hattına zarar verebilirsiniz. Bunun için diş ipini yaklaşık olarak 30 cm kesin. Her iki elinizin orta parmaklarına sarın. İki dişin arasına yerleştirin. Dişi sararak ipi yukarı çekme hareketiyle temizleyin. İpi mutlaka aşağı yukarı itmeyin.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4740 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim