• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıklı beslenme ve fit olmak sadece bayanlar için değil

Sağlıklı beslenme ve fit olmak sadece bayanlar için değil
Günümüzde erkeklerin de kendi bakımına ve estetiğine önem verdiğini belirten haberler görmeye başladık. Bu ilgi ve bilinç çok hızlı bir şekilde yaygınlaşmakta ve artmaktadır.

 

 

 

“İçeceklerin Seçimi Ve Miktarı!”

İş ortamının, seyahatlerin, toplantıların, iş yemeklerinin ve sosyal hayatın içinde çok fazla içecek ikramıyla karşılaşılması kilo alımlarını tetiklemektedir. İşin garibi bu durumun pek de farkında değiliz. Günümüzde piyasada yer alan içeceklerin çoğu şeker ve kafein yüklü olduğundan dolayı, doğru içeceği seçmek son derece önemli ve zordur. Özellikle yaz aylarında artan sıvı tüketimine bağlı olarak seçilen içeceğe ve tüketilen miktara dikkat etmek gerekir. Kafein, doğru miktarda alındığında canlandırıcı etki gösterirken, aşırı miktarda almak vücuttan sıvı atımının artmasına yol açar. Asitli içeceklerin çoğu kafeinin yanı sıra, basit şeker içeriği de yüksek içeceklerdir ki, bu tür içecekler kalori alımını da arttırır. Meyve suları, yaz aylarında sıklıkla tercih edilen bir diğer içecek türüdür. Fakat bazı meyve sularının şeker içeriği yüksektir, ayrıca raflarda bekleme sonucu vitamin kaybı vardır. Bu nedenlerden dolayı, taze meyve sularının tercih edilmesine, günlük tüketilen çay miktarının 4–5 fincanı ve kahve miktarının 2–3 kupayı aşmamasına dikkat edilmelidir. Asitli içecekler tercih edilecekse, haftada 1–2 defa şekersiz diyet olanların tercih edilmesi daha uygundur. Kültürümüze uygun ve sağlık dolu bir diğer içecek ise, ayrandır. İçerisine buz katılan bir ayran, yaz aylarında da rahatlıkla tercih edilebilecek en sağlıklı içecektir. Yüksek tansiyon probleminiz yoksa doğal maden suyu da günde 1 şişe içilebilir.

 

 

“Dinlenme- Tatil- Güneş”

Sık sık duyarız iş yoğunluğundan dolayı çok uzun zamandır tatil yapmayanları. Erkeklerin iş, tatil dengesini iyi planlayamaması yorgunluk, stresi arttırmakta ve başarısını etkilemektedir. Bu planın iyi yapılması gereklidir. Güneşin yaşamımızın her alanında ne kadar büyük etkisi olduğu gayet iyi bilinmektedir. Güneş ışınları, dünyanın devamlılığını sağlamasının yanı sıra, kemik sağlığının da devamlılığını sağlamaktadır. İnsan derisi, güneş ışınlarının bir çeşidi olan ultraviyole ışınlar sayesinde, D vitamini sentezi yapar. D vitamini, kalsiyum mineralinin kemiklere taşınmasını sağlar ve kemikler güçlü bir yapı alır. İş yaşamında uzun dönemli hareketlilik ve kemik sağlığı için haftada 1–2 defa 10–15 dakika süresince güneş ışığı ile cildi buluşturmak yeterli olacaktır. Güneşle birebir temas D vitamini sentezlenmesini sağladığı için güneşlenme cam arkasından yapılmamalıdır. Yaz aylarında güneşle buluşma daha sık gerçekleştiği için, yeterli D vitamini sentezlemek daha kolaydır. Fakat cilt sağlığı için güneşin dik geldiği öğlen saatlerinin tercih edilmemesi önemlidir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13374 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim